luni, ianuarie 24, 2022

Ce se întâmplă atunci când îţi pocneşti degetele? Ne pot provoca acestea probleme articulare?

Recomandam si

Oamenii de ştiinţă au folosit mașini cu ultrasunete pentru a afla exact ce se întâmplă la nivelul articulațiilor noastre, atunci când le pocnim, punând capăt astfel unei dezbateri vechi.

Ce se întâmplă atunci când îţi pocneşti degetele? Ne pot provoca acestea probleme articulare?
Cercetătorii de la Universitatea din Alberta au publicat o lucrare bazată pe imagistica RMN a articulațiilor degetelor spunând că pocnirea acestora este cauzată de prăbușirea bulelor de aer care se formează în fluidul care înconjoară articulaţiile noastre – numit lichid sinovial.

Dar maşinile cu ultrasunete pot înregistra ce se întâmplă în interiorul corpului nostru cu până la 100 de ori mai rapid decât aparatele de rezonanță magnetică, aşa că, o altă echipă de oameni de ştiinţă a decis să investigheze această afirmație.

Condus de radiologul Robert D. Boutin de la Universitatea din California, echipa a recrutat 40 de participanţi sănătoşi, dintre care 30 şi-au pocnit articulaţiile regulat și 10 nu.

Participanții au fost rugaţi să îşi pocnească articulaţiile fiecărui deget, în timp ce erau urmăriţi printr-un aparat cu ultrasunete.

“Ceea ce am văzut a fost ca o scânteie luminoasă, ca un foc de artificii “, a spus Boutin. “A fost o constatare neaşteptată.”

Cercetătorii suspectează că scânteia apărută este legată de modificările de presiune care apar în lichidul sinovial.

Ceea ce cercetătorii pot spune este că nu au detectat nici o durere imediată, umflături, sau deteriorarea articulațiilor care au fost pocnite şi nu a fost găsită nici o diferenţă între încheieturile obișnuite care au fost pocnite în mod regulat şi cele care nu au fost.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Articol Fresh

Ghid incepatori pentru SMS Marketing

Consumatorii devin din ce in ce mai confortabili sa interactioneze cu companiile pe dispozitivele lor mobile. Marketingul prin SMS...
- Advertisement -