servicii funerare sector 6
servicii funerare sector 6

Ce pachete poate pregati o firma profesionista de servicii funerare in sectorul 6?

author
2 minutes, 44 seconds Read

In prezent, multe case de pompe funebre ofera, alaturi de servicii si consultanta, un mare numar de produse funerare, in concordanta atat cu traditiile religioase, cat si cu dorintele familiei indurerate. De cele mai multe ori, pachetele pentru inmormantare sunt folosite atat in timpul slujbei de inmormantare, cat si dupa, in momentul pomenirii celui trecut in nefiinta. De altfel, pomenirea este unul dintre cele mai raspandite obiceiuri, astfel incat este si natural ca o firma de servicii funerare sector 6 ca funerarii-bucuresti.ro sa acorde importanta cuvenita acestei traditii.

La crestini, pomenirea, denumita si parastas, detine un rol de baza in comemorarea celui trecut in lumea de dincolo. Conform dogmei crestine, sufletul isi continua existenta dincolo de trup, astfel ca este si normal sa nu ii uitam pe cei trecuti in nefiinta, ci sa le cinstim amintirea si mostenirea lasata pe pamant in timpul vietii. Asadar, rolul pomenirii este de a ne aduce mai aproape de sufletele celor plecati dintre noi, fapt evocat si de pachetele de pomenire, pregatite cu atentie de catre o firma de servicii funerare sector 6 precum Casa Bucur.

In componenta acestor pachete se regasesc, conform traditiei, alimente precum colaci, vin si coliva. Toate acestea au o semnficatie aparte, pastrata de-a lungul secolelor. Spre exemplu, graul, care este folosit atat la coacerea colacilor, cat si in coliva, reprezinta trupul lui Iisus Hristos, dar si simbolul Invierii, deoarece este o planta care germineaza odata ce este ingropata in pamant. De asemenea, forma circulara a colacului este un simbol al vietii fara de sfarsit, al continuitatii. O firma de servicii funerare sector 6 cunoaste toate aceste aspecte in amanunt, motiv pentru care va pregati cu toata atentia aceste preparate speciale.

Nu in ultimul rand, vinul regasit in pachetele de pomenire este o reprezentare a sangelui Mantuitorului, iar amestecul de vin si ulei evoca substantele cu care a fost uns trupul acestuia. Iata si un exemplu de pachet care poate fi pus la dispozitia dumneavoastra de catre o firma de servicii funerare din sectorul 6. Acesta contine:

 • 12 farfurii cu mancare gatita (de post sau de dulce), la care se vor atasa 6-12 produse infoliate;

 • 12 cani;

 • 12 furculite (sau linguri);

 • 12 pachete (care contin produse de post sau de dulce);

 • 2 platouri cu coliva;

 • 1 sticla cu vin (1L);

 • 1 sticla cu amestec de vin si ulei (½ L);

 • 1 set de pahare plastic;

 • 1 set de lingurite plastic;

 • 24 de lumanari;

 • 3 colaci.

Casa de pompe funebre se va ingriji in detaliu ca toate pachetele care contin alimente sa fie atent pregatite, continand produse de cea mai buna calitate. Desi exemplul de mai sus este un pachet standard, firma de servicii funerare sector 6 va tine cont de cerintele dumneavoastra cu privire la numarul de produse incluse, la tipul acestora (de dulce sau de post), la numarul de persoane care participa la pomenire etc.

De asemenea, casa de pompe funebre poate organiza, la cerere, intreaga slujba de pomenire in propriul restaurant, de unde vor putea fi alese meniuri personalizate.

Asadar, impartirea pachetelor de pomana este un ritual de mare insemnatate la crestini. Acestea servesc drept hrana spirituala pentru sufletul celui plecat dintre noi, dar si drept hrana lumeasca pentru cei care primesc respectivele pachete. Astfel, cel trecut in nefiinta se va bucura de viata vesnica si in lumea de apoi, iar amintirea sa va detine un loc de cinste in memoria celor indurerati.

Similar Posts