<strong>Ce este un marsupiu ergonomic și cum te ajută pe tine și pe copil?</strong>

Ce este un marsupiu ergonomic și cum te ajută pe tine și pe copil?

author
3 minutes, 28 seconds Read

Când ești în căutarea unui marsupiu pentru nou-născutul tău, îți dorești unul care să fie confortabil pentru tine și copilul tău; unul care distribuie uniform greutatea bebelușului și nu pune presiune inutilă asupra spatelui și umerilor tăi. Dar și mai important, îți dorești un marsupiu ergonomic pentru că îl susține corect și în siguranță pe micuțul tău.

Ce este un marsupiu ergonomic?

Un marsupiu ergonomic sustine postura naturala a bebelusilor, incurajand in acelasi timp dezvoltarea sanatoasa a soldului. Ar trebui să susțină picioarele bebelușului până la spatele genunchilor, astfel încât picioarele lui să nu atârnă, dar el își poate mișca în continuare picioarele inferioare pe măsură ce îmbătrânește puțin.

Un marsupiu ergonomic vine cu o bază largă și confortabilă, care susține greutatea bebelușului, astfel încât mai mult din aceasta să fie pe fundul său, mai degrabă decât pe picioare și ține șoldurile și picioarele bebelușului în formă de picior de broască sau M. În această poziție ergonomică, fundul bebelușului este mai jos decât genunchii, în timp ce genunchii și șoldurile sunt la nivel unul cu celălalt, iar șoldurile sunt deschise.

Această poziție ghemuită întinsă cu picior largi îi avantajează confortul și dezvoltarea corespunzătoare a șoldului, precum și confortul dvs., deoarece ajută la alocarea uniformă a greutății sale pe șolduri, spate și umeri, lucru pe care îl puteți mulțumi și bretelelor largi, căptușite și un centura de talie.

De ce un marsupiu ergonomic este bun pentru tine și copilul tău?

Cu un marsupiu ergonomic pentru nou-născuți, nu trebuie să vă faceți niciodată griji cum este ținut copilul dumneavoastră sau dacă gâtul, coloana vertebrală, pelvisul, șoldurile și picioarele ei sunt susținute corect. Marsupile ergonomice pentru copii sunt realizate pentru a oferi cel mai bun suport pentru bebeluși și purtătorii de copii.

Îți ține copilul în brațe așa cum l-ai ține în brațe.

Cel mai bun marsupiu pentru nou-născuți ține și susține bebelușul tău la fel ca și când l-ai ține în brațe. Un marsupiu ergonomic ar trebui să facă ceea ce fac brațele și mâinile tale – ține copilul strâns și sus, lângă tine, astfel încât să-i poți săruta capul drăguț, susținând în același timp în siguranță capul, spatele, fundul și genunchii bebelușului în timp ce îl leagănezi instinctiv.

Reduce tensiunea asupra coloanei vertebrale, a articulațiilor, a ligamentelor și a șoldurilor în curs de dezvoltare.

Corpul bebelușului tău este încă în curs de dezvoltare. Prea multă tensiune aplicată asupra coloanei vertebrale, articulațiilor, ligamentelor și șoldurilor din cauza poziționării necorespunzătoare nu numai că va fi dureroasă pentru el, dar poate provoca probleme viitoare de creștere și sănătate.

Promovează dezvoltarea sănătoasă a șoldului.

Nou-născuții sunt vulnerabili la afectarea articulației șoldului și a coloanei vertebrale dacă nu stau chiar într-un transportator, mai ales dacă au fost diagnosticați cu probleme la șold, cum ar fi displazia șoldului. Pe măsură ce bebelușul tău stă în poziția sa naturală, în formă de M, acesta sprijină o poziționare mai bună a articulațiilor șoldului și o dezvoltare mai profundă a articulațiilor șoldului. Nu există nicio încordare pe șoldurile ei puțin adânci sau pe ligamentele slăbite.

Pentru a-ți ajuta copilul să obțină acea formă de M sănătoasă pentru șolduri, înclină-i ușor pelvisul spre interior și împinge-i picioarele (care sunt sub genunchii ei îndoiți) în sus pentru a încuraja poziția picioarelor flectate și ghemuite în timp ce o pui în transport.

Iti permite sa porti bebelusul mai mult timp.

Deoarece un marsupiu ergonomic distribuie uniform greutatea bebelusului tau, iti poti purta confortabil bebelusul pentru sesiuni mai lungi, precum si de la etapa nou-nascutului pana la anii de copil mic.

Similar Posts