Ce avantaje ofera calculatoarele second hand si de ce ar trebui sa optati pentru ele?

Ce avantaje ofera calculatoarele second hand si de ce ar trebui sa optati pentru ele?

author
2 minutes, 29 seconds Read

Daca dispuneti de un buget limitat si va folositi calculatorul in principal pentru munca, o alegere buna poate fi sa va orientati catre piata second-hand. Cu cateva trucuri si putina rabdare, puteti cumpara produse de calitate excelenta fara a cheltui multi bani. Iata care sunt principalele avantaje oferite de calculatoare second hand.

De ce sa cumparati calculator second hand?

Cumpararea unui PC nou este in zilele noastre destul de usoara si oferta este abundenta. Daca mergeti in centre comerciale, hipermarketuri sau magazine specializate in calculatoare, aveti o gama destul de larga de modele la toate preturile. Deci, de ce sa va asumati riscul si sa cumparati un model folosit?

Exista mai multe motive mai ales pentru ca oferta de echipamente informatice din acest sector este plina de modele destinate in primul rand asa-numitei piete de consum. Prin urmare, utilizarea casnica sau recreativa sta la baza alegerilor de configurare facute in general pentru desktopurile si calculatoarele din aceasta categorie, favorizand aspecte care nu sunt intotdeauna functionale pentru utilizarea profesionala.

CPU

Alegerea tipului de procesor este decisiva din doua motive: in primul rand, pentru a stabili modelele potrivite asupra carora sa ne concentram cercetarea si, in al doilea rand, pentru a intelege bugetul de care vom avea nevoie pentru a obtine un calculator in stare buna. De fapt, generatia procesorului determina, de asemenea, varsta calculatorului: cu cat este mai avansat procesorul pe care il alegeti, cu atat mai recent ar trebui sa fie calculatorul.

Vechea generatie: Intel Core 2 Duo

Daca PC-ul nostru este utilizat in principal pentru munca de birou (navigare pe internet, e-mail, producerea de documente sau prezentari), nu vom avea nevoie de un procesor deosebit de rapid. Ceea ce economisim la achizitie putem, poate, sa alocam altor aspecte ale calculatorului folosit (un monitor mai bun sau poate o unitate SSD mai rapida). In acest caz, este suficient si un procesor Intel Core 2 Duo, care se gaseste pe majoritatea calculatoarelor fabricate pana in 2010.

Ce zici de procesoarele AMD?

In acest segment de calculatoare este mai putin obisnuit sa gasim modele echipate cu procesoare AMD. De fapt, in companii exista un fel de loialitate fata de Intel si, de foarte multe ori, flotele de PC-uri si calculatoare ale companiei includ procesoare de la INTEL, chiar daca nu exista motive tehnice evidente pentru o astfel de alegere.

Cu toate acestea, exista avantaje incontestabile in alegerea procesoarelor Intel daca doriti sa profitati pe deplin de functiile avansate de virtualizare oferite in special de procesoarele de ultima generatie. In plus, de foarte multe ori, configuratiile propuse nu au produse AMD de varf, ci opteaza pentru procesoare low-end, in principal pentru a mentine costurile la un nivel scazut. Deoarece optam deja pentru un calculator second hand pentru a mentine costurile la un nivel scazut, este posibil ca inca o economie la achizitie sa nu faca foarte bine performantelor. De aceea este recomandat sa economisiti alegand pe termen lung, ceea ce inseamna ca se recomanda orientarea catre componente de buna calitate si cat mai performante.

Similar Posts