Cât de periculoasă poate fi epilarea inghinală pentru sănătatea ta?

Cât de periculoasă poate fi epilarea inghinală pentru sănătatea ta?

author
1 minute, 54 seconds Read

Epilatul inghinal a devenit o practică des întâlnită în zilele noastre pentru că nimănui nu îi place să aibă păr nedorit pe corp.

Cât de periculoasă poate fi epilarea inghinală pentru sănătatea ta?

Însă pe de altă parte, susţin dermatologii, părul pubian are rolul de a proteja pielea sensibilă şi mucoasa zonei genitale, iar îndepărtarea lui înlătură de fapt stratul de protecţie şi te expune microbilor.

De altfel în New Jersey s-a pornit chiar o campanie de interzicere a epilării inghinale întrucât două femei au ajuns la spital după ce s-au epilat în acest fel, fiind foarte aproape de a suferi o amputare a piciorului, după ce au contactat o infecţie bacteriană a pielii şi a ţesutului din zonă.

Motivul pentru care pielea poate fi uşor infectată este acela că epilarea cu ceară smulge pe lângă părul nedorit şi bucăţi mici din stratul superior al pielii. Acest lucru poate determina ca bacteriile să intre sub piele, care devine astfel un teren propice infecţiilor cu stafilococ, sau a foliculitei.

Chiar dacă se utilizează ceară şi ustensile de unică folosinţă există un risc al contaminării pielii, favorizând apariţia verucilor vulgare, a negilor, herpesului sau HPV-ului.

Riscurile sunt mai ridicate mai ales la persoanele care suferă de diabet, boli cronice renale sau de ficat, eczeme sau psoriazis şi mai ales la cei care au un sistem imunitar scăzut.

Când vă alegeți salonul trebuie să fiţi atenţi mai ales la igiena salonului. Patul pe care te epilezi trebuie să fie acoperit cu hârtie medicală de unică folosinţă.

Asigură-te că cosmeticiana foloseşte ceară densă pentru că este mai blândă cu pielea şi şi se lipeşte de firele de păr şi nu de piele, spre deosebire de cea folosită în aparat care se înlătură cu bandă.

Ceara din tub deşi este mai rapidă prezintă dezavantajul că este mai lipicioasă şi mai dureroasă şi creează microleziuni la nivelul pielii.

Dacă în urma vizitei la salon observaţi fire de păr crescute sub piele, erupţii cutanate, roşeaţă, mâncărimi, senzaţii de arsură sau răni deschise cu sânge, dezinfectează imediat zona înainte să se transforme într-un focar de infecţie.

Similar Posts