luni, august 8, 2022

Cât de important este acidul folic pentru sănătatea ta. Iată de ce ar trebui să îl iei în fiecare zi

Date:

Share:

Acidul folic sau vitamina B9 este unul din elementele de esenţă majoră pentru organismul uman. Parţial vitamina B este sintetizată în intestine, dar partea sa principală ajunge în organism din exterior.

Cât de important este acidul folic pentru sănătatea ta. Iată de ce ar trebui să îl iei în fiecare zi

Acidul folic participă la sinteza celulelor sanguine (eritrocitelor, leucocitelor şi trombocitelor) şi a acizilor nucleici (ADN ŞI ARN), reglează dezvoltarea celulelor noi, procesele chimice şi activitatea enzimatică.

Alimentele bogate în vitamina B9 sunt drojdiile, ficatul de vită şi de pui, spanacul, ţelina, pătrunjelul oregano, menta sau frunzele de zmeură.

Pentru a asigura corpului necesarul zilnic de acid folic se recomandă administrarea pastilelor de acid folic.

Acidul folic este cu atât mai important cu cât controlează celulele canceroase, retardul mintal la copii, sau tulburările sistemului nervos central. Administrarea zilnică a acidului folic poate să ajute la controlarea stărilor de anxietate inexplicabilă, a problemelor de memorie, a anemiei, stomatitei, a încărunţiri premature, a menopauzei precoce, a migrenelor severe sau a infarctului miocardic.

Norma zilnică de vitamina B9 este individuală şi depinde de modul de viaţă al persoanei respective. Acidul folic se consumă mai repede la persoanele care practică sportul şi la cele care fac plajă, la fumători, persoanele care fac abuz de alcool sau femeile care iau contraceptive.

Doza optimă pentru un adult este de 200-500 mg pe zi cu condiţia întrebuinţării zilnice. În cazul creşterii efortului mental şi fizic precum şi în cazul stresului şi a răcelii doza trebuie mărită.

În perioada sarcinii şi a alăptării este nevoie de o creştere substanţială a dozei de vitamina B9.

Ceea ce trebuie să ştiţi este că vitamina B9 este complet asimilată numai în tandem cu vitamina B12 sau în combinaţie cu alte vitamine B. Pastilele trebuie luate neapărat după masă.

Rezultatele se văd după numai o săptămână de administrare: părul va obţine elasticitate şi strălucire, iar pielea şi tenul vor fi tonifiate.

Cele mai citite

Top 3 Cea Mai Buna Oja Semipermanenta Pentru o Manichiura Impresionanta

Care Este Cea Mai Buna Oja Semipermanenta? Iata Mai Jos Topul Nostru Vrei sa iti faci o manichiura semipermanenta dar inca nu esti foarte familiarizata...

Cea mai buna freza de unghii electrica

Cea mai buna freza de unghii electrica Unghiile tehnice sunt din ce in ce mai cautate, datorita avantajelor pe care acestea le ofera, motiv pentru...

Top 5 cele mai bune carucioare 2 in 1

Daca ai ajuns la momentul in care trebuie sa te decizi care este cel mai bun model de carucioare copii, daca ar trebui sa...

Cum gasesc cel mai bun semineu electric cu sunet?

Semineele electrice au cucerit clientii de multi ani. Daca la inceput tehnologia era destul de incerta si nu se puteau obtine rezultate eficiente, iata...

Cum sa te protejezi de Coronavirus – Sfaturi Utile in Situatie de Criza

Ghid util ​ Noul Coronavirus a cauzat mii de decese la nivel mondial si continua sa se raspandeasca in ciuda eforturilor cadrelor medicale si a oamenilor...
spot_img