Castelul Bran este scos la vânzare

Castelul Bran este scos la vânzare

author
1 minute, 42 seconds Read

Cea mai faimoasă cetate din Transilvania este acum de vânzare.7179122

Poză: Wikimedia.org

Castelul Bran a fost făcut cunoscut în urma conturării vampirului Dracula de către bine cunoscutului, scriitorul Bram Stocker, în cărţile lui de ficţiune. Nu putem spune că în aceste cărţi nu se află şi puţin adevăr, asta dacă ne gândim la Vlad Ţepeş. Dar există şi câteva poveşti reale legate de acest castel, când castelul a fost deţinut de Prinţesa Ileana, fiica Reginei Victoria când acesta a fost şi spital pentru soldaţi.

Lista proprietarilor anteriori este una lungă: de la saşi şi maghiari până la teutoni şi cavaleri, dar să nu-l uităm și pe Vlad Ţepeş.

Cel mai probabil castelul nu va fi vândut oricui, ci se va alege tacticos persoana care v-a deveni noul proprietar al castelului.

„Dacă cineva vine cu o ofertă rezonabilă, ne vom interesa cine sunt, ce au de oferit şi vom lua foarte în serios ideea”, spune Mark Meyer, de la Herzfeld & Rubin, firma care se ocupă de vânzarea castelului, cu sediul în New York.

Datorită vechimii, clădirea nu este într-o stare extraordinar de bună, în special în ceea ce priveşte instalaţiile sanitare. Cu toate acestea, valoarea castelului este extraordinar de mare, având o istorie care se întinde pe secole bune, încă din anul 1211.

În momentul de faţă castelul este deţinut de către Dominic şi două dintre surorile sale: Maria Magdalena şi Elisabeth.

Chiar dacă castelul aduce o sumă mare de bani anual, proprietarii s-au hotărât să îl vândă, datorită vârstei înaintate şi imposibilităţii acestora să mai aibă grijă de el.

Una din condiţiile impuse de către proprietari este, ca acesta să rămână o destinaţie turistică. Cu siguranţă dacă este promovat şi întreţinut, castelul ar putea aduce venituri mult mai mari faţă de ceea ce aduce în momentul de faţă.

Similar Posts