Cartelele Pre-Pay se vor cumpăra doar cu buletinul?

Cartelele Pre-Pay se vor cumpăra doar cu buletinul?

author
1 minute, 15 seconds Read

Ai o cartelă pre-pay și vrei să o reîncarci? Vrei să-și cumperi o cartelă pre-pay cu număr? Nu mai este atât de simplu ca și până acuma. Va trebui să areți vânzatorului un act de identitate atunci când dorești să faci o astfel de achiziție, iar datele tale vor fi stocate de către compania de telefonie care îți furnizează serviciile. Acest lucru s-ar datora posibilității identificării cât mai rapide a persoanelor care abuzează de numarul de urgență 112, sau aduc atingere siguranței naționale.

8797533

Potrivit Stirilor TVR, proiectul a trecut de Senat şi a intrat în procedură de urgenţă în Camera Deputaţilor. Însă aici, reprezentanţii SRI, ai Ministerului de Interne şi ai Ministerului Comunicaţiilor nu au reuşit, până acum, să convingă „Comisia pentru tehnologia informaţiei” de utilitatea reală a acestei măsuri.

„Într-un interval de şase luni de la momentul intrării în vigoare, toţi deţinătorii de cartele pre-pay vor fi obligaţi să depună un document de identitate. Dacă nu va face acest lucru, operatorul de telefonie mobilă va sista serviciul până când deţinătorul cartelei va înregistra cartela, pe baza unui document de identitate”, a precizat ministrul Justiției, Robert Cazanciuc.

Totuși această lege se pare că este în contradicție cu directivele Curții Europene de Justiție, care consideră că se încalcă viața privată și drepturile omului.

Similar Posts