Care sunt cele mai relaxante melodii care reduc stresul? Iată un top al acestora

Care sunt cele mai relaxante melodii care reduc stresul? Iată un top al acestora

author
1 minute, 36 seconds Read

Neurologii britanici au identificat, în cadrul unui studiu, care este cea mai relaxantă melodie din lume, dovedind că piesa respectivă reduce stresul şi mai mult este mai benefică decât o şedinţă de masaj sau o cană cu ceai.

Care sunt cele mai relaxante melodii care reduc stresul? Iată un top al acestora

Este cunoscut deja că terapia prin muzică ajută la eliminarea stresului, poate unul dintre cei mai importanţi factori care afectează sănătatea fizică şi psihică.

Mindlab Internaţional, o firmă de cercetare din Anglia, a realizat un studiu în cadrul căruia participanţii realizau sarcini dificile în timp ce creierul lor era monitorizat, iar pe fundal se auzeau mai multe melodii.

„Weightless“, interpretată de trupa ambientală Marconi Union, a indus o scădere de 65% a stresului participanţilor, fiind cu 11% mai eficientă decât celelalte sunete.

De altfel „Weightless“ a fost special concepută pentru acest scop, marcând colaborarea trupei britanice Marconi Union cu Lyz Cooper, fondatorul Academiei Britanice de Terapie prin Sunet.

Melodia are ritmuri specifice, tonuri, frecvenţe şi intervale de timp care relaxează ascultătorii.

Psihologul David Lewis, unul dintre specialiştii în stres din Marea Britanie, a declarat pentru shortlist.com: „«Weightless» induce o stare de relaxare, mai ridicată decât toate celelalte melodii testate. Studiile de imagistică cerebrală au arătat că muzica acţionează la un nivel foarte profund al creierului, stimulând nu doar regiunile responsabile pentru procesarea sunetului, dar şi pe cele asociate emoţiilor.“

Potrivit studiului, piesa este mult mai relaxantă decât masajul, mersul pe jos sau o ceaşcă de ceai.

Iată mai jos, alte câteva melodii care sunt deosebit de relaxante și pe care vă recomandăm să le ascultaţi când aveţi o perioadă mai tensionată:

Airstream – „Electra“

DJ Shah – „Mellomaniac (Chill Out Mix)“

Enya – „Watermark“

Coldplay – „Strawberry Swing“

Barcelona – „Please Don’t Go“

All Saints – „Pure Shores“

Adele – „Someone Like You“

Mozart – „Canzonetta Sull’aria“

Cafe Del Mar – „We Can Fly“

Similar Posts