Care sunt cele mai mari superstiții ale românilor

Care sunt cele mai mari superstiții ale românilor

author
1 minute, 20 seconds Read

Superstițiile au început cu secole în urmă, când strămoșii noștri încercau să-și explice circumstanțele misterioase sau evenimente prin cunoștințele dobândite de-a lungul timpului.

Care sunt cele mai mari superstiții ale românilor

Mulți oameni cred în superstiții. Chiar și atunci când susținem că nu credem cu adevărat în ele, trebuie să recunoaștem că evităm să facem anumite gesturi, căci “un dram de adevăr” tot trebuie să existe în ele.

Adevărul este că suntem un popor de superstițioși. La această concluzie au ajuns și cei de la Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) care au realizat o statistică cu superstițiile românilor. Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.214 indivizi de peste 18 ani

Rezultatele sondajului sunt cu adevărat uimitoare: peste trei sferturi dintre români cred în existența minunilor, în timp ce 65% dintre ei cred că în existența deochiului.

Care sunt cele mai mari superstiții ale românilor

Referitor la credință, reiese faptul că peste 95 % dintre români cred în Dumnezeu, iar peste 78% cred în existența îngerilor.

Sondajul mai arată că aproape o treime (29%) dintre respondenţi recunosc că au un număr norocos, iar cifrele 7 şi 13 sunt numerele norocoase preferate de cei mai mulţi dintre români.

De asemenea, 22% dintre români recunosc că joacă la Loto 6 din 49 şi 18% la loz în plic, în timp ce 7% spun că practică pariurile sportive, 5% jocuri de noroc şi alte forme de loterie, iar 4% la pariuri în general.

Un procent de 46% dintre români cred și în sfârşitul lumii, iar 64% cred în judecata de apoi.

Sursa

Similar Posts