Caramele raw vegan bogate în calciu. Un desert simplu şi sănătos

Caramele raw vegan bogate în calciu. Un desert simplu şi sănătos

author
1 minute, 16 seconds Read


Calciul este unul din minerale de bază pentru sănătate. Fiind un mineral alcalin contribuie la structura organismului, la rezistenţa şi la mobilitatea sa, fiind esenţial pentru mişcare, precum şi pentru activităţile mentale şi fizice.

Caramele raw vegan bogate în calciu. Un desert simplu şi sănătos

Carențele de calciu în organism, pot să ducă la apariţia unor probleme dentare şi afecţiuni ale sistemului osos.

Calciu este deosebit de important pentru digestie, este un foarte bun alcalinizant, promovează creşterea şi vitalitatea, calmează nervii, neutralizează aciditatea stomacului, protejează contra epuizării nervoase şi întăreşte pereţii arterelor şi venelor.

Totodată calciul, ajută în mecanismele de formare a cheagurilor pentru prevenirea hemoragiei, iar în plan mental, calciul are efecte pozitive pentru funcţionarea creierului, contribuind la dezvoltarea intelectului şi a puterii de concentrare.

Iată o reţetă de Caramele raw cu carob cu ajutorul căreia vă puteţi asigura un aport 530 mg de calciu vegetal şi în plus este delicioasă şi extrem de uşor de făcut!

Caramele raw cu carob

Aveţi nevoie de: – 1 cană de pudră de carob; – 1/2 cana migdale, mărunţite şi hidratate în prealabil; – 1/2 de cană ulei de cocos; – 1/2 linguriţă vanilie;

– 2 caise uscate, înmuiate în prealabil în apă.

Amestecă ingredientele în blender până când se face o pastă omogenă.
Pune amestecul în strat gros (cca 1.5 cm) într-o formă de sticlă cu dimensiunile 10 cm * 18 cm (sau 4″*7″), apoi lasă-l la frigider până când uleiul de cocos se încheagă şi da consistenţă de caramea amestecului.

Taie în 20 de bucăţi.

Similar Posts