Ciocolată, ciocolată şi iar ciocolată… Iubim ciocolata, pentru că ne face mai fericiţi. Iar acest desert special sunt sigură că o să vă încânte.
Ingrediente pentru 12 bucăţi:
- o jumătate de linguriţă praf de copt
- un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu
1. Ouăle şi zahărul le batem cu mixerul, adaugăm smântâna, untul topit şi apa.
2. Apoi treptat adaugăm făina, cacao, praful de copt şi bicarbonatul de sodiu.
3. Punem hârtia de copt în tava de brioşe, adaugăm compoziţia, umplem hârtia aproximativ ¾.
4. Le punem în coptor preîncălzit la180 grade şi le coacem aproximativ 20 minute.
Până se răcesc facem spuma.
Ingrediente pentru spumă:
- o jumătate de linguriţă zeamă de lămâie
Spuma o preparăm la aburi. Trebuie să avem mare grijă ca oala care este deasupra să nu ajungă în apă. Albuşurile, zahărul şi zeama de lămâie începem să batem cu mixerul la viteză medie. Trebuie amestecat aproximativ 8 minute la aburi ca să obţinem o spumă strălucitoare. Mai amestecăm aproximativ 7 minute, după ce l-am luat de la aburi. În acest timp se răceşte şi spuma.
Spuma o punem într-un recipient pentru decorat torturi şi decorăm brioşele. Le punem în figider aproximativ o oră.
Între timp pregătim glazura de ciocolată:
Ciocolata şi untul le topim la aburi. Lăsăm la răcit aproximativ 10 minute. După care cu linguriţa punem pe spuma ciocolata topită.
Ei, ce ziceţi, merită efortul?