Beneficiile surprinzătoare ale uleiului de seminţe de dovleac. Un panaceu pe care nu trebuie să îl ignoraţi.

Beneficiile surprinzătoare ale uleiului de seminţe de dovleac. Un panaceu pe care nu trebuie să îl ignoraţi.

author
2 minutes, 39 seconds Read

Consumate crude, seminţele de dovleac au un efect miraculos asupra stării de sănătate al organismului prin aportul lor ridicat de vitamine şi minerale. Aşa se face că şi uleiul din seminţe de dovleac este o sursă importantă de vitaminele A , E , C și K, conţinând mai mult de 60 % acizi grași nesaturați.

Beneficiile surprinzătoare ale uleiului de seminţe de dovleac. Un panaceu pe care nu trebuie să îl ignoraţi.
Uleiul conţine de asemenea şi vitamine din grupa B, acizi grași nesaturați, Omega 6 și 9, minerale precum fosforul, calciu, magneziu și potasiu și oligoelemente (fier, zinc, angan), fiind totodată bogat în lecitină, proteine şi acid salicilic fiind o adevărată comoară pe care se recomandă să o introduceţi în alimentaţia zilnică.

Tratamentul cu ulei din semințe de dovleac este folosit cu rezultate pozitive în tratarea diferitelor afecţiuni cum ar fi: – Tratează prostata mărită; – Infecțiile uretrei la bărbaţi şi femei; – Îmbunătățește cantitatea și calitatea spermei; – Reglează nivelul colesterolului; – Ajută în tratarea bolilor cardiovasculare; – Ajută la tratarea sindromului intestinului iritabil și la îndepărtarea paraziților intestinali; – Ajută la o bună funcţionare a rinichilor; – Îmbunătățește sistemul imunitar; – Ajută la îmbunătăţirea vederii; – Ajută chiar şi la crearea unei stări de spirit pozitive ; – Tratează arsuri și diverse boli de piele; – Are un efect benefic asupra tenului;

– Ajută în tratamentul de stopare a căderii părului.

Pentru a folosi uleiul de dovleac în scopuri terapeutice, trebuie urmat un tratament de lungă durată. În primele trei luni, timp se vor lua 2 linguri de ulei de două ori pe zi, dimineața odată cu micul dejun și seara când se ia masa de seară.

Este foarte important să nu se întrerupă tratamentul în timpul primelor săptămâni, pentru că uleiul începe să lucreze şi s-ar putea să aveţi simptome neplăcute. Tratamentul trebuie continuat cel puțin șase luni. Simptomelor neplăcute vor înceta în decurs de câteva zile sau săptămâni, deoarece uleiul de dovleac are efect antibacterian, care va opri cu succes procesul inflamator.

Dacă suferiți de hiperplazie benignă de prostată, ar fi cel mai bine să vă consultaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza ulei de dovleac în scopuri terapeutice.

Pentru a folosi uleiului de dovleac în scopuri preventive se vor lua câte 2 linguri de ulei de dovleac pe zi, unul odată cu micul dejun și celălalt odată cu cina.

Uleiul de dovleac trebuie să fie depozitat într-un loc întunecat şi răcoros, în sticle închise ermetic. După deschidere se va păstra în frigider pentru a-şi conserva cât mai bine proprietăţile.

Uleiul de dovleac poate fi folosit şi în cosmetică.

Datorită proprietăților sale anti – inflamatorii ulei de dovleac ajută la combaterea acneei și având în vedere faptul că suprimă hormonul dihidrotestosteron mulți consideră că este de real ajutor în lupta împotriva cheliei.

Uleiul de dovleac poate fi folosit şi la gătit sau sub formă de sosuri pentru salate, preparate din legume fierte, orez, ciuperci, paste și carne. Se poate consuma şi ca atare pe pâine în loc de unt şi margarină.

Similar Posts