Beneficiile sării de Himalaya – cea mai pură formă de sare de pe Pământ

Beneficiile sării de Himalaya – cea mai pură formă de sare de pe Pământ

author
2 minutes, 15 seconds Read

Sarea de Himalaya este cea mai curată sare existentă pe Pamânt. Este de culoare roz datorită oxidului de fier și mangan din compoziție și este extrasă manual din Munții Himalaya. Nu este rafinată și tratată cu diverse substanțe și este deosebit de bogată în nutrienți benefici pentru sănătatea noastră.

8230154

Cristalele de sare naturală din zona Himalaya s-au format în urmă cu 500 de milioane de ani ­şi se numară printre cele mai preţioase tipuri de sare de piatră. Sarea s-a format pe fundul unei uriaşe mări preistorice care s-a micşorat ca urmare a mișcărilor tectonice iar în final a secat. În urmă a rămas sarea,care astăzi se exploateaza manual, cu cea mai mare grijă.

Sarea de Himalaya este cea mai curată şi benefică sare de pe planetă. Cristalele de sare sunt pline de nutrienţi, furnizează minerale şi oligoelemente şi crează mediul necesar pentru conservarea energiei vitale.Consumul regulat de sare de Himalaya echilibrează fluidele din organism, susţine absorbţia corespunzătoare a nutrienţilor şi eliminarea toxinelor.

Cristalul de sare cuprinde 84 de minerale, care se regăsesc și în corpul uman (litiu, beriliu, bor, carbon, fluor, sodiu, magneziu, siliciu, fosfor, sulf, clor, calciu, scandiu, titaniu, vanadiu, crom, mangan, fier, cobalt, cupru, zinc, germaniu și multe altele). Sarea din Himalaya nu este tratată industrial. Este 100% sare cristal, naturală, nerafinată, fără aditivi și fără adaos de iod.

Beneficiile aduse de sarea de Himalaya (ca parte a unui tratament naturist, a unei diete echilibrate și nu ca medicament în sine) sunt următoarele:

1. Menține un nivel optim de apă în organism care este esențial pentru funcționarea optimă a proceselor metabolice și pentru activitatea eficientă a celulelor. 2. Promovează un echilibru sănătos al pH-ului din celulele noastre; Un pH normal previne procesele de îmbătrânire, permițand celulelor să rămână active pentru perioade lungi de timp. 3. Mineralele din cristalele de sare de Himalaya (inclusiv magneziul) previn crampele musculare. 4. Mărește rezistența sistemului osos; conține calciu care este foarte bine absorbit la nivelul oaselor. 5. Cristalele de sare de Himalaya intervin activ în procesul de digestie și facilitează, de asemenea, o mai buna absorbție a nutrienților în intestin. 6. Acționează ca un puternic antihistaminic natural și ajută la curățarea congestiilor în sinusuri. 7. Ne ajută să avem un somn natural și sănătos. 8. Influențează sănătatea vasculară. 9. În combinație cu apa ajută la reglarea tensiunii arteriale.

10. Sarea din Himalya ajută metabolismul și de aceea este recomandată și celor ce țin cură de slăbire sau dietă sănătoasă de întreținere.

Similar Posts