structura casa din lemn

Avantajele constructiei de case de lemn

2 minutes, 29 seconds Read

Exista multe avantaje atunci cand vine vorba de construirea unei case din lemn. Acestea sunt usor de construit, durabile si ecologice. Pe masura ce numarul de copaci mai batrani disponibili pentru taiere scade, la fel scade si capacitatea industriei cherestea de a taia selectiv bucati de cherestea la dimensiunile necesare pentru constructie. Multi dintre copacii taiati astazi sunt copaci din a doua generatie sau din a treia generatie, care sunt mai tineri si mai mici in diametru decat arborii vechi originali. Acesti copaci mai tineri contin, de asemenea, un procent mai mare de lemn pentru tineret, care este mai putin stabil dimensional decat lemnul mai vechi.

Pentru a contracara aceasta tendinta, industria de cherestea desfasoara literalmente copacii si ii pune din nou impreuna pentru a produce dimensiunile, fortele si stabilitatea necesare pentru constructie. De fapt, au facut acest lucru de zeci de ani sub forma de placaj si grinzi laminate cu lipici, iar unele dintre noile produse folosesc tehnologie similara. In prezent exita mai multe tipuri de lemn pentru constructii pe care il poti achizitiona.

Avantajele caselor de lemn

In primul rand, casele din lemn sunt mai usor de construit decat cele din beton sau caramida. Acest lucru se datoreaza faptului ca lemnul este un material mai usor decat alte materiale de constructie, ceea ce face ca munca sa fie mai usoara si mai rapida. De asemenea, casele din lemn au un sistem de constructie simplu, ceea ce inseamna ca sunt mai usor de inteles si de construit pentru oamenii care nu sunt experti in constructii.

Durabilitatea este un alt avantaj al casei din lemn. Lemnul este un material natural care este rezistent la imbatranire si la putrezire, ceea ce inseamna ca casele din lemn pot dura mult timp daca sunt intretinute corespunzator. De asemenea, casele din lemn au o izolare buna, ceea ce inseamna ca acestea pot pastra caldura in interiorul casei si pot reduce costurile de incalzire. Exista varianta de a face numai structura casei din lemn sau sa construiesti toata casa din lemn, in functie de preferinte.

Ecologia este un alt avantaj al casei din lemn. Lemnul este un material natural care este regenerabil, ceea ce inseamna ca se poate reface in natura dupa ce este utilizat. De asemenea, lemnul este un material care poate fi reciclat sau compostat dupa ce a fost utilizat. Acest lucru inseamna ca casele din lemn sunt mai prietenoase cu mediul decat alte materiale de constructie.

In concluzie, casele din lemn ofera multe avantaje in comparatie cu alte tipuri de constructii cum ar fi usurinta in constructie, durabilitate si ecologie. Acestea sunt solutii ideale pentru cei care doresc sa construiasca o casa durabila si eficienta energetic, care sa fie in acelasi timp si prietenoasa cu mediul inconjurator. Avand in vedere toate acestea, este evident de ce tot mai multe persoane aleg sa foloseasca lemnul pentru a-si construi casa, renuntand la materialele moderne. In plus, nimic nu se compara cu naturaletea adusa de lemn in interior si cu caldura acestuia.

Similar Posts