Atenție la produsele de post! Ele pot să facă mai mult rău decât bine!

Atenție la produsele de post! Ele pot să facă mai mult rău decât bine!

author
2 minutes, 9 seconds Read

În această perioadă mai ales, dar nu numai, oamenii aleg să consume produse de post. Multe din aceste produse achiziţionate de la supermarket sunt însă foarte nocive şi ne pot afecta sănătatea, ajungând să ne facem mai mult rău decât bine.

Atenție la produsele de post! Ele pot să facă mai mult rău decât bine!

Unul din aceste produse este chiar pateul vegetal.
Nutriţionista Eva Iorţan afirma că pateurile vegetale sunt formate mai mult din aditivi alimentari decât din soia: “ Pateurile conţin între 4-5 şi până 15 aditivi alimentari, printre ei o monoglutamatul de sodiu, care este cancerigen. Au foarte multă sare, chiar şi zahăr în compoziţie şi nu au niciun fel de aport nutriţional. Au conservanţi şi multe condimente, care nici măcar nu sunt trecute explicit pe etichetă.“


Un alt produs de post consumat frecvent este soia.
Însă nici aceasta nu este prea sănătoasă. Mezelurile, crenvurştii, caşcavalul din soia sunt mai mult bombe calorice decât produse sănătoase şi unde mai pui că ele conţin şi mulţi aditivi alimentari şi potenţiatori alimentari pentru a le da un gust atrăgător.

Nutriţionista afirmă că cele mai puţin periculoase produse de post din soia sunt tofu şi laptele din soia.

Obişnuiţi-vă să citiți întotdeauna etichetele alimentelor pe care le cumpăraţi pentru a nu avea surprize. Acele produse care conţin E-uri de genul: monoglutamat de sodium (E621), polifosfaţi (E452), dar şi tot felul de coloranţi artificiali cum ar fi: carminul (E120) sau tratrazina (E102) trebuie evitate neapărat.

Potrivit medicului nutriţionist “chimicale pot avea efecte nocive asupra organismul mai ales că în timpul postului nu se consumă proteine de origine animală. Pot apărea stări de ameţeală sau astenie generate de o anemie, ne poate cădea părul, ni se exfoliază unghiile şi putem avea probleme de piele deoarece multe dintre chimicale sunt şi alergene“.


Nici dulciurile de post nu sunt o alegere prea bună. Înlocuitorii care se pun în dulciuri pentru a suplini laptele şi ouăle pot să îngraşe şi nu au niciun aport energetic.

Pe internet se găsesc o multitudine de reţete de dulciuri fără lapte şi fără ouă care pot fi folosite cu succes.

O alternativă la aceste produse este mâncarea naturală sănătoasă precum: fasole, linte, mazăre, morcovi şi tot felul de legume şi de fructe din care puteţi face mâncăruri absolute delicioase şi mai presus de toate sănătoase.

Similar Posts