Asistenta rutiera 2022: ce este, servicii, cum se aplica, numar, asigurare

author
2 minutes, 34 seconds Read

Sa te trezesti in mijlocul unei autostrazi, departe de casa si de oras, este cosmarul oricarui automobilist. De aceea, este intotdeauna necesar sa fii pregatit pentru aceste eventualitati, sa stii la cine sa apelezi si sa ceri ajutor, o masina de tractare care sa poata face recuperarea. In acest ghid complet privind asistenta la avarie, va explic ce este si cum functioneaza, cum sa solicitati asistenta de la compania dumneavoastra de asigurari sau de la ACI, care este numarul de telefon gratuit la care trebuie sa apelati, ce servicii sunt oferite si care sunt tarifele aplicate pentru diferitele tipuri de vehicule. Pentru detalii, acceseaza tractari auto Oradea.

Ce este si cum functioneaza

De cate ori ati avut o pana de cauciuc sau v-ati oprit cu masina, care nu mai poate porni si va simtiti absolut incapabil sa intelegeti ce s-a intamplat, daramite sa o rezolvati. In acel moment, o masina de tractare ar fi fost mana cereasca. Cel mai rau lucru este daca se intampla departe de orasul dumneavoastra, unde ati putea suna mecanicul local sa vina sa va ia. Cand se intampla pe un drum de suburbie, se instaleaza panica. Exista doua alternative:

  • Sunati la serviciul depanare al companiei de asigurari;
  • Sunati la ACI, care dispune de un serviciu de asistenta rutiera de urgenta pentru toti automobilistii, chiar si pentru cei care nu au o clauza corespunzatoare in polita de asigurare.

Servicii

Puteti apela la serviciul de asistenta tehnica:

  1. De la asigurarea RCA, daca ati fi adaugat si „asistenta rutiera de urgenta” atunci cand v-ati incheiat polita;
  2. De la ACI, la dispozitia tuturor automobilistilor.
  3. Atat companiile de asigurari private, cat si ACI au un numar de telefon gratuit la care automobilistii pot suna pentru a primi asistenta de urgenta in caz de avarie.

Asigurare privata

Atunci cand incheiati o polita de asigurare, puteti adauga asistenta rutiera la acoperirea normala de raspundere civila. Este foarte ieftin: de obicei, costa in jur de 50-100 de lei pe an. Atunci cand semnati contractul, nu uitati sa cereti asiguratorului numarul de telefon al serviciului de urgenta al companiei si sa il salvati in agenda telefonului mobil. Daca vi se intampla ceva sau daca vi se strica masina, oriunde v-ati afla, sunati la acest numar (numar gratuit) si o masina de tractare va va prelua, gratuit, si va va duce masina la cel mai apropiat mecanic sau la cel in care aveti incredere.

Sfat

Intrebati compania despre asistenta pentru avarii. In cazul in care masina este dusa mai intai la un depozit (contra cost), ce se intampla daca va aflati la o distanta mare de oras si ce costuri suplimentare exista in acest caz. Pe langa numarul gratuit, unii asiguratori pun la dispozitia asiguratului un dispozitiv special, care poate fi montat cu usurinta in masina, cu un buton si un microfon: daca masina se defecteaza, trebuie doar sa apasati acel buton si veti fi pus imediat in legatura cu sediul serviciului de urgenta. O masina de tractare va va prelua imediat. Serviciul de tractare functioneaza 24 de ore pe zi, in fiecare zi, chiar si in zilele de sarbatori legale.

Similar Posts