„All that we share” o reclamă emoţionantă care ne aminteşte cum ar trebui să fim

„All that we share” o reclamă emoţionantă care ne aminteşte cum ar trebui să fim

author
1 minute, 55 seconds Read

O televiziune daneză a făcut un videoclip emoţionat care te va face să te gândeşti de două ori înainte de a-l cataloga pe cel de lângă tine.

„All that we share” o reclamă emoţionantă care ne aminteşte cum ar trebui să fim

Te-ai gândit că poate cel cu care nu credeai o să interacţionezi vreodată are aceleaşi probleme ca şi tine, că are şi el acelaşi fel de trăiri şi că poate nu sunteţi chiar atât de deosibiţi pe cât ai crede?

Cei de la televiziunea daneză, au pus față în faţă mai multe grupuri de persoane din categorii sociale diferite, de etnii diferite, într-un cuvânt oameni care în mod normal nu ar interacţiona unii cu alţii.

În timp ce grupurile intră în cameră, o voce de pe fundal îi caracterizează. Apar „oamenii care câştigă destul de mult”, „oamenii care abia se descurcă”, „oamenii în care avem încredere”, „oamenii pe care i-am evita în mod obişnuit”, „noii danezi”, „vechii danezi”.

Fiecare grup îşi ocupă locul şi toţi se uită circumspect unul la celălalt, citindu-se în privirile fiecărui grup un fel de superioritate în timp ce îi analizează pe ceilalţi.

Şi apoi, experimentul începe. O voce de pe fundal, începe să întrebe: „Cine a fost clovnul clasei? „ sau „Care dintre voi sunteţi părinţi vitregi?”, „Cui îi place să danseze? „

Deodată nu mai este „ei” împotriva „celorlalţi”. Indiferent de grup, oamenii încep să se amestece, să iasă din zona lor de confort şi din grupurile de care credeau că aparţin pentru a se amesteca cu ceilalţi.

Experiment reuşit am putea spune. Fiecare om are mult mai multe lucruri în comun cu cel de lângă el, deşi iniţial ar fi fost tentat să îl catalogheze după cum arată, după culoarea pielii sau după felul în care este îmbrăcat. Dacă învăţăm să trecem dincolo de aparenţe, învăţăm să devenim oameni mai buni şi mai toleranţi.

Versiunea în engleză a clipului a fost lansată în data de 27 ianuarie şi coincide cu ziua în care preşedintele american Donald Trump a decis să interzică accesul în America pe o perioadă de 90 de zile a cetăţenilor din 7 state musulmane şi a oprit programul de ajutorare a refugiaţilor sirieni.

Similar Posts