Alimentele minune care îţi salvează silueta şi îţi îmbunătăţesc viaţa

Alimentele de mai jos sunt super alimente. Prin conţinutul lor au mai mulţi nutrienţi şi antioxidanţi decât multe alte alimente.

Chlorella este un supliment alimentar, fiind considerată pe la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, ca o soluţie pentru foametea din lume, deoarece era uşor de cultivat şi colectat din iazurile de apă dulce sau lacurile făcute de om.
 Deoarece pereţii celulari ai chlorellei erau prea tari pentru a fi digeraţi, ideea a fost abandonată, însă s-a dezvoltat o tehnică de a sparge mecanic pereţii celulari ai algei, fără a afecta calitatea nutritivă.

Chlorella a fost supranumită suplimentul energiei şi vitalitatii, având rolul de a întări sistemul imunitar, ea ajută la scăderea în greutate, împiedică răspândirea cancerului, încetinind creşterea tumorilor. Datorită conţinutului mare de fibre accelerează tranzitul intestinal, ajutând la detoxifiere şi înlăturarea constipaţiei. Este bogată în peste 20 de vitamine şi minerale calciu, magneziu, fier, fosfor, iod, vitamina C, B1, B2, B2, B5, B6, B12, E şi K, biotina, inositol, acid folic.

Spirulina sau alga albastru-verde este un alt super aliment celular străvechi şi simplu, care la fel ca şi chlorella este colectat din apă dulce. Cea mai concentrată sursă de vitamina B12, fiind mai bogată de 26 de ori ca o porţie de carne de vită (necesarul pe zi de B12 este de 2-3 micrograme), fiind uşor de absorbit de către corpul uman.

Spirulina are o concentraţie de fier de 58 de ori mai bogată decât spanacul, conţine un acid esenţial gras (GLA) care ne face părul şi pielea strălucitoare. Protejează corpul împotriva invaziei de germeni, creşte flora microbiană şi ajută la tratamentul infecţiilor bacteriene sau cu paraziţi.

Spirulina este un bun ajutor în îndepărtarea stresului şi a depresiei.

Varza Kale Are un gust cu care te obişnuieşti în timp, însă un suc preparat din varza kale cu morcovi şi mere îţi va asigura un tonus de invidiat şi îi va masca gustul.

Se recomandă consumarea verzei kale la abur, însă poate fi consumată şi în salate, asezonată cu ulei de măsline şi lămâie.

Varza Kale poate funcţiona ca antiinflamator datorită conţinutului de omega-3 şi acizi graşi, esenţiali în lupta împotriva artritei reumatoide, a astmului sau a bolilor autoimune. Acest super aliment conţine mai mult calciu decât laptele şi are un aport mărit de Vitamina K, ce luptă pentru combaterea cancerului.

Cacaoa este un super aliment care este uşor de mâncat sub formă de ciocolată având cel mai înalt indice ORAC (Oxygen Radical Absorption Capacity) dintre toate alimentele.

Cacao/ciocolată neagră protejează împotriva problemelor cardiovasculare şi îmbunătăţeşte funcţionarea creierului.

Seminţele de chia – sunt bogate în omega-3 şi sunt o sursă de fier, proteine, fibre, vitamine din grupa B şi minerale. Seminţele de chia sunt bogate în antioxidanţi, proteine, conţin fibre benefice, te ajută să slăbeşti sănătos, sunt bogate în calciu conţinând mai mult calciu decât laptele de vacă.

Seminţele şi uleiurile de cânepă sunt cunoscute pentru că furnizează ceea ce mulţi consideră echilibrul perfect între omega 3, 6 şi 9. Oferă o combinaţie proteică completă. Seminţele de cânepă şi uleiurile mai conţin micronutrienti anticancerigeni şi care contribuie la sănătatea inimii.

Sucul de noni amplific imunitatea. Planta Noni conţine aminoacizi, vitamine şi minerale (Mg, Na, K, Fe, Mn, Că), substanţe active care regenerează (ajută diviziunea celulară, inhibă diviziunea celulelor modificate genetic), energizează celulele şi măresc producerea de endorfină (efect analgetic).

Sucul de Aloe Vera – neapărat trebuie să fie organic, fără îndulcitori. Este un întăritor al sistemului imunitar, fiind un cocktail plin cu vitamine (A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, E), minerale (calciu, magneziu, sodiu, potasiu, mangan, crom, cupru, fier) și conține și 19 aminoacizi dintre care 8 esențiali (nu pot fi produși de corpul uman).
Poate că nu are un gust prea bun, dar consumarea lui este un beneficiu pentru corpul dumneavoastră.