Alegerea jucariilor pentru copii in functie de varsta

Alegerea jucariilor pentru copii in functie de varsta

author
2 minutes, 27 seconds Read

Alegerea jucariilor in functie de varsta copiilor poate fi o provocare. Acest fapt este important, deoarece jucariile si jocurile sunt esentiale pentru buna lor dezvoltare si o copilarie fericita. Prin intermediul lor, copiii cunosc obiceiurile si cultura din jurul lor, precum si invatarea de a socializa.

De fapt, utilizarea acestora afecteaza dezvoltarea abilitatilor psihomotorii, mentale si emotionale. De aceea este esential sa inveti sa alegi jucariile potrivite pentru cei mici.

Primele jucarii (0-1 an)

La aceasta varsta, prima jucarie a copilului sunt parintii sai. Prin urmare, atat mama, cat si tata sunt cei care trebuie sa ia initiativa de a se juca cu propriile resurse si jucarii. Cu toate acestea, printre abilitatile pe care le prezinta este sa urmeze miscarea cu privirea, disting forme si culori.

O lume de descoperit: 1-2 ani

In aceasta etapa, copiii incep sa-si exploreze mobilitatea tarandu-se sau chiar facand primii pasi, ceea ce se traduce intr-un singur cuvant: explorare. Pentru a le dezvolta capacitatea de inspectie, jucariile mobile, cum ar fi carucioarele, bilele si chiar pietonii sunt o alternativa excelenta.

Copiii mai mari- 3 ani plus

La aceasta varsta copiii incep sa fie seriosi implicati in tot ce misca si curiozitatea este la cote mari… pentru aceasta varsta poti alege jucariile ce ii ajuta sa isi descopere abilitatile si sa le arofundeze.. un set de desen sau pictura, un mic puzzle adecvat varstei, o trotineta sau masinute electrice sunt potrivite pentru ei…

Jucarii pentru socializare: 3 pana la 6 ani

De-a lungul anilor, dezvoltarea copiilor se concentreaza pe descoperirea mediului familial si pe crearea de prieteni; astfel incat le va vedea in mod constant intreband sau vorbind. Din acest motiv, incearca sa alegi jucarii care il invata sa fie de acord, sa astepte tura, sa negocieze, sa cedeze si sa se organizeze mai bine.

Intre reguli si fantezie: jucarii de la 6 la 8 ani

In aceasta etapa de dezvoltare jucausa, fantezia si jocul de grup reprezinta doua puncte caracteristice. Vei vedea in jocurile lor personajele pe care acestia le vad la televizor, in povesti sau in filme. Ele vor reprezenta, de asemenea, situatii care au trait acasa sau la scoala.

De asemenea, sunt interesati de jocuri care implica reguli, cum ar fi jocuri de masa sau carti. Practic, acestea vor consolida ceea ce au invatat in alte etape de dezvoltare, cu diferenta de complexitate in crestere. Ce jucarii poti alege?

Jucarii de fitness, cum ar fi biciclete sau patine, precum si accesorii sportive (mingi, cosuri etc.); jocuri de societate cu intrebari si raspunsuri, jocuri de memorie vizuala, puzzle-uri; papusi articulate, jucarii explorator, franghie de sarituri, arhitectura cu blocuri mai complexe, printre altele.

Jucarii de utilizat in aer liber: 9 pana la 12 ani

De la 9 la 12 ani, copiii continua sa se bucure de jocuri cu alti copii in aer liber… jocuri care implica efort fizic. Role, biciclete, volei sau baschet dar de asemenea si trotinetele sunt la mare cautare la aceasta varsta.

Alege si tu jucaria potrivita pentru copilul tau!

 

Similar Posts