Ai un miros neplăcut în casă? Uite câteva metode prin care îl poţi înlătura

Ai un miros neplăcut în casă? Uite câteva metode prin care îl poţi înlătura

author
2 minutes, 21 seconds Read

O mare parte dintre noi ne confruntăm cu mirosurile neplăcute din casă, chiar dacă aerisim mereu şi curăţăm toate suprafeţele. Mirosul este primul lucru sesizat de către oaspeţi în momentul în care ne trec pragul casei.

3044828

Primul pas pe care trebuie să îl faci atunci când începi lupta cu mirosurile neplăcute este să găsești motivul pentru care aceste mirosuri îşi fac apariţia. De obicei, cea mai frecventă sursă se află în bucătărie, unde apar cele mai neaşteptate arome. Un alt mediu în care pot lua naştere diverse mirosuri este baia datorită aerului cald şi umed. De asemenea, mirosul poate veni şi din dulapul cu haine, chiar dacă acestea sunt proaspăt curate.

Bicarbonatul de sodiu este cel mai des folosit în astfel de cazuri. El te poate ajuta să împrospătezi aerul locuinţei tale. Curăță cu el canalizarea robinetelor, presară-l în chiuvetă și apoi dă drumul la apă caldă.

De asemenea, este util pentru curățarea covoarelor. Pune bicarbonat de sodiu peste covoare, lăsă să acţioneze 15 minute după care poţi aspira.

Încălţămintea poate fi unul din motivele pentru care locuinţa ta nu miroase tocmai plăcut. Pune putin praf în încălțăminte și lasă să stea așa peste noapte. Papucii nu vor mai avea miros neplăcut.

Levănțica este excepţională pentru bucătărie. Pune levănţică împreună cu apa într-un vas pe aragaz la încălzit. Vaporii eliminaţi vor absorbi toate mirosurile neplăcute din bucătărie.

Un alt ingredient minune care îţi poate fi un bun aliat este cafeaua. Aceasta ajută la eliminarea mirosurilor de lapte acrit sau de urină. Curăță mai întâi locul pătat de aceste substanțe, și apoi aşează peste acestea şerveţele uscate presărate cu cafea măcinată. Lasă aşa până a doua zi. Dimineaţă vei simţii cu siguranţă o prospeţime în încăpere.

Cojile de citrice înlătură mirosul gunoiului. Gunoiul este principala cauză a mirosului urât din bucătărie. După ce ai consumat citrice, pune coaja lor în gunoi. Vei observa că aerul va deveni ulterior mult mai curat.

Pentru ca mirosul plăcut să te întâmpine încă de la intrare, pune trei-patru picături de ulei de portocale peste covorul din faţa uşii.

O legătură de flori uscate va umple camera cu o aromă plăcută.

Pliculeţele umplute cu maghiran, scorţişoară, cuişoare sau vanilie pot face minuni în privinţa mirosului din întreaga locuinţă.

Poţi folosi infuzii cu muşeţel sau mentă amestecate cu apă atunci când cureţi podelele, astfel casa ta va mirosi ca un câmp cu flori.

Similar Posts