Acneea întotdeauna este o excursie la dermatolog, însă puteţi încerca unele tratamente acasă înainte de a merge la cabinetul medicului dumneavoastră. Acneea pentru unii dintre noi este o sursă de jenă şi durere.
Starea pielii este cauzată de trei factori majori: supraproducție de uleiuri datorate glandelor din piele, foliculi de păr blocați și în al treilea rând, numărul crescut al bacteriilor. De asemenea, este cea mai comună boală de piele, tratamentul pentru acnee devenind o afacere extrem de valoroasă.
Multe persoane cu această boală de piele au fost informate de către dermatologi că nu există nici o legătură între acnee și alimentele consumate.
Însă în anul 2013 Academia Americană de Dermatologie (AAD) a descoperit că, de fapt, există o legătură între anumite alimente consumate și acnee. Alimentele care au un indice glicemic ridicat, cum ar fi: pâinea albă, chips-uri și cartofi albi pot afecta pielea. De asemenea, în societățile nord-vestice, rata apariţiei acneei este substanțial mai mică, având în vedere dependența țării de produse alimentare neprelucrate.
Pentru a combate această problemă, mulți medici încercă să trateze simptomele de acnee cu medicamente. Însă, tratamente doar maschează problema nu o şi vindecă. Deci, înainte să consulți medicul dermatolog, încercă unele dintre aceste tratamente acasă, ele ar putea fi o soluţie la problema ta.
1. Uleiul de arbore de ceai
Uleiul de arbore de ceai este un antiseptic puternic, care vine dintr-un copac nativ în Australia numit Melaleuca Alternifolia. Studiile au demonstrat că acest ulei cu miros puternic este antifungic, antiviral, antibacterian şi ajută în lupta împotriva infecţiilor de piele precum acneea. Ea poate fi foarte puternică, astfel soluţia trebuie dizolvată înainte de aplicare.
2. Redu consumul de lactate
În 2005, cercetători de la ADD au găsit o legătură între lactate și acnee. Studiul a arătat că există o asociere pozitivă între hormoni şi moleculele bioactive din lapte, care pot irita pielea. Această relație este valabilă şi la alte produse derivate din lapte, cum ar fi iaurtul și înghețata.
3. Nu te spăla cu săpun pe faţă
Industria de înfrumuseţare a făcut cuvântul “ulei” să arate negativ când vine vorba de îngrijirea pielii. Însă acest lucru este pur și simplu o informaţie greşită. Datorită săpunului, pielea se va usca, iar corpul tău va fi supracompensat, astfel pielea va deveni mai grasă.
4. Crește aportul zilnic de apă
Creșterea aportului de apă va ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Apa potabilă hidratează pielea şi poate ajuta la reducerea episoadelor acute de acnee.
5. Consumă curcuma
Curcuma este un condiment cunoscut pentru beneficiile sale medicinale, atât pe plan extern cât și pe plan intern. National Institutes of Health a descoperit chiar că poate distruge şi unele tumori canceroase. În ceea ce privește acneea, are proprietăţi anti-fungice și anti-bacteriene astfel te poate ajuta să scapi de anumite tipuri de coşuri mult mai repede. Fă o pastă din curcuma și apă și apoi aplic-o pe zona afectată. Ea va ajuta la reducerea inflamaţiei şi va reduce timpul de vindecare.