Află cât de creativ eşti cu ajutorul acestei iluzii optice

Află cât de creativ eşti cu ajutorul acestei iluzii optice

author
1 minute, 11 seconds Read

Aceasta este o iluzie optică faimoasă care îţi oferă două viziuni asupra unei singuri imagini: o poţi vedea ca pe o rață sau ca un iepure.

Află cât de creativ eşti cu ajutorul acestei iluzii optice

Cât de repede poți comuta între cele două viziuni?

Mulți oameni la prima vedere remarca rața și pot comuta ulterior între cele două versiuni.

Versiunea cea mai timpurie a acestei fotografie datează încă din anul 1892 şi a apărut în Fliegende Blattera, o revistă plină de umor german. Ulterior fotografia a devenit populară şi descrie două moduri diferite de a privi lucrurile.

Fotografia de fapt nu se schimbă, doar experiența noastră vizuală se schimbă. Termeni precum “rață” și “iepure” fac creierul să creeze diferite imagini plecând de la o imagine de bază.

Psihologul şi autorul fotografiei, Richard Wiseman a ajuns la concluzia că abilitatea pentru trecerea între cele două viziuni face referire la creativitate.

S-a ajuns la concluzia că examinatorii care pot comuta ușor între imagini sunt mai creativi decât cei care au avut dificultăţi de comutare.

El susține că în acel moment când treci de la viziunea între rață și iepure este ca un fulger scurt a minții creatoare. E ca și cum vedea lumea cu alți ochi.

Persoanele extrem de creative folosesc acest talent pentru a identifica noi obiecte sau pentru a găsi o legătura între două lucruri care iniţial nu par conectate.

Similar Posts