Află care este mierea minune care tratează peste 100 de boli

Află care este mierea minune care tratează peste 100 de boli

author
2 minutes, 13 seconds Read

Mierea Manuka este considerată de mii de ani cea mai vindecătoare miere din lume. Aceasta provine din Noua Zeelandă şi este produsă de albine, din flori din copacul Manuka.

Află care este mierea minune care tratează peste 100 de boli

Acest tip de miere este cunoscut pentru proprietăţile sale antibacteriene excepţionale, care, spre deosebire de alte tipuri de miere nu sunt distruse de diluare, expunere la soare sau de căldură.

Grupul de cercetători de la Universitatea din Waikato, Noua Zeelandă, încă din anul 1981 a constatat că mierea Manuka are proprietăţi antibacteriene puternice și unice, care nu sunt prezente în orice alt tip de miere.

Această miere este eficientă în cazul infecţiilor moderate şi severe, este utilizată atunci când antibioticele nu mai acționează, ajută cu arsuri, calmează instantaneu durerea cauzată de plăgi și ajută la vindecarea lor. De asemenea este foarte bună împotriva ulcerului.

Atunci când această miere e pusă pe rană, absoarbe apa din rană, o usucă și distruge substanțele microbiene şi microorganismele care pot infecta rana. Este eficientă pentru că pătrunde adânc în piele. În plus, creşte imunitatea şi este excelentă pentru îngrijirea pielii şi a părului.

Mai mult decât atât mierea te poate ajuta în tratarea: eczemelor, dermatitelor, acneei, infecțiilor fungice, inflamaţiilor, astmului şi alergiilor.

Însă nu orice miere manuka se face la fel. În funcție de sezon și de originea ei, substanțele active din miere diferă, în Noua Zeelandă calitatea mierii fiind considerată cea mai bună.

Pentru uz oral, consumă o lingură de trei ori pe zi, însă dacă inflamația este acută, consumă o lingură la fiecare oră.

Persoanele care sunt alergice la produse apicole și copiii mai mici de un an nu pot folosi acest tip de miere. Nu orice miere manuka este tămăduitoare, ci numai cea marcată UMF utilizată pentru a trata diverse probleme de sănătate.

Acesta este considerată a fi eficientă chiar şi împotriva H. pylori – cauza majorității ulcerelor de stomac, E. coli – cea mai frecventă cauză a rănilor infectate și Streptococcus pyogenes – cauza durerilor în gât.

De asemenea, această miere poate vindeca herpesul, ciupercile de la picioare, chisturile, şi infecţiile severe.

Iată mai jos două rețete simple de preparat:

Limonadă din mierea Manuka

Răzuieşte două lingurițe de ghimbir, stoarce sucul de la o lămâie, adaugă 0,75 l de apă și miere manuka după gustul tău.

Mască pentru acnee

În fiecare seară pe zona afectată, se aplică miere manuka pe care este indicat să o laşi până dimineața. Repetă acest lucru până când se văd îmbunătățiri.

Similar Posts