Adevăruri și mituri despre ceai

Adevăruri și mituri despre ceai

author
3 minutes, 3 seconds Read

Cu toții savurăm câte o ceașcă de ceai în zilele friguroase de iarnă și nu numai, pe piață găsindu-se o varietate de sortimente care mai de care mai aromate.

Adevăruri și mituri despre ceaiPhoto credit: Pandatea Art via Foter.com / CC BY-SA
Mai multe popoare au o cultură a ceaiului, acesta fiind pus la loc de cinste, iar referitor la această minunată băutură au apărut tot felul de mituri dintre care unele pot fi însă false.

Iată câteva dintre ele:
1. Adăugarea laptelui în ceai scade proprietățile curative ale acestuia
Fals. Nutriționista Kerri-Ann Jennings afirmă că, în ciuda studiilor referitoare la această temă, adăugarea laptelui în ceai nu afectează proprietățile nutritive ale ceaiului.

2. Femeile însărcinate ar trebui să fie atente în ceea ce priveşte cantitatea de ceai consumat
Adevărat. Ceaiul negru sau ceaiul verde conţine cofeină, femeile însărcinate fiind sfătuite să limiteze consumarea acesteia. „Ceaiurile din plante sunt formate din amestecuri diferite care ar putea fi dăunătoare pentru femeile gravide. Femeile însărcinate ar trebui să se consulte cu medicii lor despre toate produsele pe bază de plante, precum și cu privire la consumul de ceai care conţine cofeină „, spune Diane McKay, cercetător, expert în antioxidanţi la Universitatea Tufts.

3. Anumite ceiaiuri pot cauza reacţii alergice

Adevărat. Dacă florile vă fac să strănutaţi, amintiți-vă că ceaiul de mușețel este derivat din floarea de mușețel, iar măceșul este un aditiv obișnuit pentru ceaiurile de plante. În cazul în care sunteţi sensibili la anumite plante sau aveţi reacţii neobişnuite de la ceai vă sfătuim să căutaţi o altă alternativă.

4. Nu ar trebui să luaţi vitaminele cu ceai

Câteodată adevărat. Ceaiul, mai ales cel negru, împiedică absorbția fierului din mâncare şi suplimente. McKay recomandă să evitaţi consumarea ceaiului când luaţi vitamine sau când consumaţi mâncăruri care sunt bogate în fier. Această recomandare se adresează în special femeilor însărcinate sau care iau vitamine prenatale.

5. Ceaiul se bea când suntem răciţi
Adevărat. Pentru răceli și dureri în gât, o ceașcă caldă de orice fel de ceai vă ajută să calmați o durere în gât imediat. Ceaiurile realizate din Camellia sinensis, adică, negru, verde şi oolong, au proprietăţi antioxidante şi anti-inflamatorii, care pot ajuta la ameliorarea simptomelor „, a spus McKay.

6. Ceaiul verde poate interfera cu anticoagulante.

Adevărat. Ceaiul verde este o sursă importantă de vitamina K, care poate interfera cu efectele diluanţilor din sânge, cum ar fi warfarina. Întrucât numeroase studii au arătat că ceaiul verde poate reduce efectele warfarinei, discutați cu medicul dumneavoastră dacă luați medicamente anticoagulante.

7. Ceaiul fierbinte este mai sănătos decât ceaiul rece
Fals. Ceaiul rece este mult mai popular decât ceaiul cald în Statele Unite. Ceaiul rece de casă poate fi la fel de sănătos ca şi ceaiul fierbinte, afirma McKay, dar numai dacă este infuzat singur. O ceaşcă de ceai rece preparată la domiciliu va avea o cantitate mai mică de flavonoide decât o ceaşcă de ceai fierbinte.

8. Ceaiul este ceai. Nu te obosi să cumperi ceaiuri scumpe.

Fals. Ceaiurile nu sunt create în mod egal, afirma Jenny Perez, coordonator de educație al Consiliului Botanic American. Aceasta ne sfătuieşte să „Căutam branduri care folosesc plante aromatice farmacopeice de calitate şi un standard înalt de calitate, puritate, putere și o compoziţie superioară.”

Similar Posts