Acum vei putea ajunge de la Timișoara la Zrejanin cu bicicleta

Acum vei putea ajunge de la Timișoara la Zrejanin cu bicicleta

author
1 minute, 30 seconds Read

Cum am scris şi în acest articol, fie că este vorba de bani oferiţi de angajator celor care se deplasează la servici cu bicicletă, fie că sunt construite parcări şi drumuri speciale pentru biciclişti, cert este că se pune din ce în ce mai mult accent pe acest aspect.

Acum vei putea ajunge de la Timișoara la Zrejanin cu bicicleta

Un pas important în această direcţie deja s-a facut, și va lega Timișoara de Zrejanin. Lungimea pistei va avea 37 kilometri, o lățime de doi metri și un acostament cu o lățime totală de 1,5 metri.

Momentan din această pistă au fost construiţi 7 kilometri, urmând ca în această toamnă să mai fie turnaţi încă 20 kilometri.

Autorităţile din Serbia vor contribui şi ele cu asfaltarea a 10 kilometri din proiectul propus.

Această pistă este un pas important în dezvoltarea cicloturismului şi va fi finalizată în martie 2015, sau cel puţin aşa se preconizează.

„ Există mai multe proiecte care vizează inclusiv reluarea navigației pe Canalul Bega. Cel mai probabil, unele dintre lucrări vor fi finanțate din fondurile europene alocate pentru perioada 2014 – 2020. Această pistă pentru biciclete va demonstra că dezvoltarea turismului de tip eco în această regiune este o opțiune viabilă. În plus, are avantajul că ea reface acele rețele comunitare care existau în Banat și înainte de primul război mondial, care a dus la divizarea acestei regiuni între România și Serbia, dar care au toate șansele să se refacă, o dată cu perspectivele de integrare europeană ale Republicii Serbia”, a declarat Anne Szabo, o bănăţeancă stabilită în Germania.

Proiectul a fost cofinanțat cu suma de 2,34 de milioane de euro de către de Uniunea Europeană. Acum occidentalii pot vizita România cu ajutorul bicicletei, astfel că zona se va dezvolta din punct de vedere al turismului.

Similar Posts