Aceste semne arată că organismul tău este bolnav. Află şi tu care sunt acestea

Aceste semne arată că organismul tău este bolnav. Află şi tu care sunt acestea

author
2 minutes, 13 seconds Read


De multe ori corpul ne transmite semnale că undeva este o problemă care ar trebui investigată mai atent, iar noi ar trebui să fim atenţi cu aceste semne pentru că orice afecţiune descoperită în faza incipientă poate să fie tratată mult mai repede.

Aceste semne arată că organismul tău este bolnav. Află şi tu care sunt acestea

Iată câteva dintre semnele la care ar trebui să fiţi atenţi şi pe care nu ar trebui să le ignoraţi:

Existenţa unor crampe la nivelul picioarelor, furnicături și iritabilitate indică faptul că aveți un deficit de potasiu sau de magneziu. Pentru a remedia acest lucru trebuie să consumați alimente care sunt bogate în magneziu, inclusiv nuci, semințe de floarea soarelui, migdale și semințe de in.

Pentru creşterea nivelului de potasiu din corp, consumați în mod regulat legume cu frunze, cum ar fi spanac sau varză. Mineralele necesare organismului pot fi găsite de asemenea în caise, prune și sfeclă roșie.

Dacă aveţi o poftă constantă de alimente sărate aceasta poate indica o infecție sau inflamație, în special în sistemul urogenital.

O piele uscată poate să însemne că aveți un deficit de vitamina E. Creșteți aportul acestei vitamine prin introducerea în meniul zilnic a nucilor, uleiurilor vegetale şi a uleiului de peşte.

O poftă constantă de dulciuri poate însemna că suferiți de oboseală psihică sau fizică, de aceea organismul vostru are nevoie de glucoză pentru a-i furniza energie. Consumați ciocolata neagră și miere pentru a preveni probleme gastrointestinale.

Sângerarea gingiilor poate să însemne că aveți deficit de vitamina C, astfel că va trebui să consumați legume şi fructe bogate în vitamina C precum lămâi, kiwi, portocale.

Pofta de alimente crude poate indica unele probleme de gastrită sau de ficat, deoarece alimente crude reduc crampele și calmează stomacul.

Dacă aţi observat că aveţi piele uscată, în special pe coate înseamnă că aveţi o deficiența de vitamina C și A. Consumați mai multe legume și fructe, în special morcovi, portocale, dovlecei și caise.

Pofta pentru fructe de mare sau de pește înseamnă cel mai probabil că aveți un deficit de iod.

Pofta de alimente acre este un alt semn la care trebuie să fiți atenți. Alimentele acre stimulează ficatul şi vezica biliară aşa că se recomandă consumarea a cât mai multe lămâi și afine.

Unghiile casante și părul deteriorat pot să fie un semn al deficienței de vitamina B sau un deficit de calciu. Consumaţi cât mai multe legume, lapte, cartofi, germeni de grâu și cereale integrale.

Similar Posts