Acest lac ireal se află în România. Nu o să-ţi vină să crezi cât este de frumos

author
1 minute, 12 seconds Read


Deşi ai putea crede că imaginile de mai jos sunt pozele de prezentare ale unei staţiuni din afara ţării te înşeli. În imagini este de fapt prezentată „Laguna Albastră” un lac aflat în imediata apropiere a comunei Aghireşu, din judeţul Cluj.

Uriaşul lac a luat naştere pe locul unei foste exploatări de caolin, un fel de rocă argiloasă de culoare albă, pe care au inundat-o izvoarele subterane. Culoarea intensă se datorează rezidurilor rămase pe fundul lacului.

Zona este extrem de pitorească şi o să îi uimească pe cei care o vizitează. Apele Lagunei sunt de un albastru atât de clar încât ai putea crede că sunt apele Mării Mediterane fiind înconjurată de dune de nisip uriaşe, verdeaţă şi stufăriş.

Un aspect interesant este că apa pare să împrumute culoarea cerului fiind de un turcoaz intens în zilele senine şi de un albastru închis în zilele mohorâte.

Un alt lac de o frumuseţe ireală se afla în Maramureş, la poalele Munţilor Gutâiului. Este vorba despre Lacul Albastru, lac unic în lume prin faptul că îşi schimbă culoarea în funcţie de anotimp şi de lumina soarelui.

Astfel culoarea acestuia oscilează de la un albastru deschis în timpul verii la verde închis sau chiar maro toamna, iar în funcţie de lumina soarelui capăta reflexii de smarald până spre verzi albăstrui sau de turcoaz.

Similar Posts