Aceasta tânără fără mâini şi fără picioare ne dă o lecţie de viaţa tuturor

author
1 minute, 51 seconds Read

De cele mai multe ori când vedem o persoană cu dizabilităţi ne încearcă un sentiment de milă faţă de aceasta gândindu-ne că nu este ca noi ceilalţi, “normală” pentru că respectiva persoană depinde de ceilalţi în tot ceea ce face.

Dar lucrurile nu stau întotdeauna aşa. Unii oameni se nasc învingători indiferent de felul în care arată iar această tânără este dovada vie că pentru ea barierele fizice nu constituie o problemă.

Zuly Sanguino s-a născut în Bogota, Columbia, cu o afecţiune genetică foarte rară numită sindromul „Tetra-amelia”, care conduce la lipsa dezvoltării normale a membrelor fătului încă din perioada intrauterină.

Deşi de-a lungului timpului s-a lovit de ironiile şi de răutăţile celor din jur părinţii şi fraţii săi i-au stat alături întotdeauna şi au învăţat-o să nu îi fie ruşine de ceea ce este. Mama ei s-a dedicat fiicei sale, pentru ca ea să ducă o viaţă normală şi să fie convinsă de forţa ei interioară, și aşa se face că astăzi îşi face singură patul, se spală pe dinţi, îşi schimbă hainele, dar ceea ce este mai important poate să picteze.

În ciuda experienţei sale de viaţă care nu a fost întotdeauna plăcută, fiind victima unui viol şi la un pas de sinucidere din acest motiv, Zuly cu sprijinul familiei, şi-a recăpătat încrederea şi curajul de a merge mai departe alăturându-se bisericii locale ca un vorbitor plin de inspiraţie pentru comunitatea din zonă.

În vârstă de 25 de ani Zuly este un exemplu pentru cei din jur, participând la multe emisiuni televizate pentru a-i încuraja prin vorbele ei pe cei care se află în diferite impasuri în viaţă fiind totodată şi purtătoare de cuvânt pentru multe persoane cu dizabilităţi. „Eu le vorbesc copiilor sau altor persoane cu dizabilităţi, arătându-le că nu trebuie să existe limite nici mentale şi nici fizice. Vreau să arăt că poţi depăşi orice provocare dacă în mintea ta îţi doreşti să o faci” mărturiseşte tânăra.

Similar Posts