A vrut să vadă ce reacţie o să aibă oamenii și şi-a lipit bani pe costum. Priveşte ce a urmat!

author
1 minute, 49 seconds Read

În popor este o zicală “Totul până la bani” şi de multe ori această vorbă reflectă realitatea cotidiană. Oamenii îşi dau arama pe faţă şi îşi dezvăluie adevăratul caracter când în ecuaţie intervin banii.


Un vlogger din SUA, Coby Persin, cunoscut în mediul online pentru experimentele sociale pe care le face, a vrut să vadă cum reacţionează oamenii când sunt „invitaţi” de către un necunoscut să desprindă de pe sacoul său bancnote de dolari, în funcţie de necesităţile fiecăruia dintre ei.

Îmbrăcat într-un costum la patru ace, foarte elegant şi-a prins pe costum bancnote şi a început să se plimbe ţinând în mâini un carton pe care a scris „Ia ce ai nevoie”.
„Oamenii care au luat bani au făcut-o din motive surprinzătoare”, a declarat Persin .

„Un tip a recunoscut că nu are nevoie de bani, iar o doamnă a luat 19 dolari pentru a îşi achita programarea la manichiură”, a mai povestit tânărul.

Însă cea mai mare parte a oamenilor care au luat bani au fost, spre dezamăgirea tânărului, cei care nu aveau nevoie cu adevărat de ei. Oameni îmbrăcaţi în costume elegante sau având poşete scumpe, luau bani pentru că cineva îi oferea pur şi simplu, nu pentru că ei nu ar fi avut banii lor, arătându-şi astfel caracterul adevărat.

Pentru ei banii pe care îi luau de la acest tânăr fără a şti că sunt filmaţi nu însemnau nimic, dar au făcut acest gest din lăcomie, fără a se gândi că poate alţi oamenii, mai puţin norocoşi i-ar putea folosi pentru a-si cumpăra de mâncare.

Un om al străzii a venit şi el la Coby şi i-a cerut doar doi dolari pentru mâncare. Atât şi nimic mai mult, acest om luând doar cat avea nevoie. Impresionat de modestia lui, Coby i-a dat 60 de dolari.

Priveşte emoţionantul experiment în clipul de mai jos. Tu ce ai fi făcut într-o astfel de situaţie?

Similar Posts