A sosit perioada urzicilor. Iată ce beneficii aduc acestea organismului tău!

author
1 minute, 33 seconds Read

Urzica este una dintre cele mai eficiente plante pentru starea sănătăţii noastre. Această plantă ajută la purificarea organismului, la tonifiere, reduce zahărul din sânge, calmează durerile de ficat, de splină sau de vezică biliară.

Poză: Flickr.com

Fie că e folosită pentru a obţine ceai, preparate culinare, suc sau tincturi, urzica are proprietăţi şi beneficii diverse pentru toate părţile organismului nostru.

Sucul de urzică este diuretic, ajută la infecţii ale rinichilor şi opreşte sângerarea rănilor interne şi externe.

Tinctura de urzică este excelentă pentru uz extern, aceasta regenerează ţesuturile şi cicatrizează rănile.

Poţi scăpa de boli ginecologice cu ajutorul băilor cu infuzie de urzică.

Folosită uscată pentru obţinerea ceaiurilor, urzica subţiază sângele, astfel ajută circulaţia sângelui prin mărirea fluxului sangvin şi prin scăderea tensiunii arteriale.

Mai mult decât atât, urzicile sunt recomandate şi în cazul alergiilor. Acestea decongestionează căile respiratorii, uşurează respiraţia, reduce mâncărimile şi secreţiile şi reduce inflamarea mucoaselor

Urzicile sunt bogate în vitamine şi minerale, aceste conţin vitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamina B2, fier, magneziu, calciu, siliciu, clorofilă, şi multe altele.

Urzicile sunt recomandate cu încredere şi de către medicii nutriţionişti: “Anemia este una din principalele afecţiuni pe care urzica o previne şi o tratează. Datorită conţinutului bogat în fier (dacă faceţi un ceai mai concentrat veţi putea observa deasupra un lichid foarte lucios care reprezintă acumularea de fier din plantă), aceasta tratează cu succes anemia. Se recomandă o cură cu ceai de urzică vreme de o lună de zile. Urzica are proprietăţi antianemice, remineralizante, hemostatice şi echilibrează sistemul de apărare al organismului, sistemul imunitar şi luptă împotriva anemiei”, spune dr. Cătălin Luca.

Similar Posts