A fost descoperit un nou tip de antibiotic, dupa mai bine de 30 de ani de stagnare

A fost descoperit un nou tip de antibiotic, dupa mai bine de 30 de ani de stagnare

author
1 minute, 27 seconds Read

După mai bine de 30 de ani în care nu s-a făcut nici o descoperire importantă în ceea ce priveşte antibioticele, iată că acum, s-au făcut paşi importanţi în acest sens. A fost descoperit un nou antibiotic care va trata anumite infecţii. Mai mult decât atât, Teixobactina, cum este acest antibiotic numit, va marca “o schimbare de paradigmă,” după spusele specialiştilor.

A fost descoperit un nou tip de antibiotic, dupa mai bine de 30 de ani de stagnare

Antibioticul este special datorită faptului că acesta a fost descoperit în laborator, după multe cercetări. În ultimii ani au fost dezvoltate noi moduri prin care microbii luptă cu antibioticele existente.

Rezistenţa antimicrobiană (AMR) este o ameninţare din ce în ce mai mare la adresa prevenirii şi tratării unui număr în creştere de infecţii.

În anul 2013 potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au fost înregistrate 520.000 noi cazuri de tuberculoză rezistentă la tratamentul medicamentos.

În sol se dezvoltă antibiotice puternice, însă până acum nu a fost posibilă producerea preţioaselor medicamente. Cei de la Northeastern University din Boston au reuşit să obţină o modalitate prin care să facă posibilă creşterea microbilor în sol şi astfel, obţinerea unor antibiotice naturale.

Acest nou antibiotic este eficient în special în tratarea tuberculozei, a septicemiei şi a altor infecţii cu stafilococul auriu.

Teixobactina este cea care aduce o nouă speranţă pentru tratarea unui număr mare de infecţii. Acest antibiotic a fost testat pe şoareci şi nu au fost semnalate reacţii adverse.

Specialiştii consideră că bacteriile şi virusurile nu vor prinde rezistenţă la acest antibiotic în următorii 30 de ani.

Acum va începe testarea pe oameni, iar aproximativ peste cinci ani vor putea fi găsite şi în farmacii.

Sursa: TOTB

Similar Posts