7 lucruri de ştiut înainte să mergi la coafor

7 lucruri de ştiut înainte să mergi la coafor

author
2 minutes, 34 seconds Read

Părul pune în valoare aspectul fizic al unei femei. Din dorinţa de a arăta cât mai bine este posibil să cazi pradă unor mituri care nu nu îţi sunt tocmai utile sau care, mai mult de atât îţi pot dăuna.

7 lucruri de ştiut înainte să mergi la coafor

1. Adu cu tine materiale demonstrative

Astfel nu vor fi neînţelegeri între ceea ce spui şi ceea ce înţelege stilistul. O fotografie face cât o mie de cuvinte.

Într-o revistă sau alte publicaţii cu siguranţă ai descoperit o poză a unei coafuri pe care ţi-ai dori să o porţi. Adu această poză la următoarea programare la hair-stilistul tău.

2. Părul nu creşte mai repede dacă îl tunzi mai des

O vorbă din bătrâni spune că dacă te tunzi mai des îţi creşte părul mult mai repede, însă acest lucru nu este adevărat. Într-adevăr este bine să îl tunzi regulat pentru un aspect sănătos al părului, însă vârfurile firelor de păr nu afectează foliculii din scalp, astfel ne există o legătură între tăierea părului şi creşterea acestuia.

3. Tunde-te conform texturii părului tău

Când te tunzi trebuie să ţii cont de unele aspecte pentru a avea o coafură reuşită. Astfel dacă ai părul ondulat este mai bine dacă este tuns în trepte, iar dacă îl ai drept ţi se potrivesc mai bine tunsorile filate. De asemenea este preferabil să ţi cont şi cât de des ai părul.

4. Nu îţi spăla părul înainte să te tunzi

Majoritatea dintre noi vrem să avem părul curat când mergem la coafor dar acesta va fi mult mai greu de tuns deoarece va aluneca din foarfecă. Asta nu înseamnă să mergi cu părul groaznic de murdar. Oricum după ce te tunzi vă trebui să te mai speli încă o dată pe cap.

5. Părul este de preferat să nu fie tuns ud

Cu toate astea cei mai mulţi stilişti, cel puţin la cei care am fost eu, tund pe părul ud. Un par natural se tunde mai uşor atunci când este uscat. Însă asta depinde cum este obişnuit, învăţat fiecare stilist în parte.

6. Mereu trebuie tăiat din păr dacă ai vârfuri despicate

Acesta e un pas important pentru sănătatea părului tău, asta pentru că dacă nu este tăiat la timp părul deteriorat riscă să se întindă pe toată lungimea lui şi creşte mult mai greu, asta exceptând faptul că nu arată bine.

7. Părul scurt nu e mai uşor de îngrijit

Din contra aranjarea parului scurt durează mult mai mult. Părul lung îl poţi prinde în cazul în care nu ţi se aşează foarte bine dar părul scurt nu poţi decât să îi aranjezi cu diferite electronice. În plus un alt dezavantaj este acela că trebuie să vizitezi mai des un salon de înfrumuseţare.

Similar Posts