marți, iulie 5, 2022

5 trucuri magice prin care poți scăpa de durerea de sciatică

Date:

Share:

Sciatica este o durere care iradiază în lungimea traiectului nervului sciatic și/sau al rădăcinilor sale. Nervul sciatic ia naștere din unirea celor două rădăcini pornite din maduva spinării, L5 (pornind din rachis între a 4-a și a 5-a vertebră lombară) și (pornind din rachis între a 5-a vertebră lombară și prima vertebră sacrală).

5 trucuri magice prin care poți scăpa de durerea de sciatică

Sciatica nu este un diagnostic medical în sine, cuprinde o serie de simptome care implică durerile de spate care iradiază de-a lungul traictoriei nervului sciatic și a rădăcinilor sale.

Majoritatea persoanelor care suferă de sciatică au vârsta cuprinsă între 30 și 50 de ani. Femeile sunt mai susceptibile de a suferi de dureri de spate în timpul sarcinii, deoarece uterul în curs de dezvoltare pune o presiune suplimentară asupra nervului sciatic.

Cea mai frecventă cauză a sciaticii o reprezintă hernia de disc. Discurile intervertebrale acționează ca o pernă între vertebrele coloanei. Aceste discuri devin mai fragile și mai vulnerabile la prejudicii odată cu înaintarea în vârstă. Uneori, centrul discului este împins prin mucoasa sa externă și presează rădăcina nervului sciatic, cauzând dureri locale.

Iată câteva trucuri prin care poți să-ți tratezi durerea de sciatică:

1.Fizioterapia și o vizită la chiropractician

Fizioterapia și ajutorul unui chiropractician sunt eficiente în tratarea sciaticii, deoarece acestea te vor ajuta să te ajuți de anumite poziții care vor ușura de fapt durerea. Este astfel indicată consultarea unui fizioterapeut sau a unui chiropractician pentru a determina care sunt cele mai bune metode pentru tine, însă în același timp se poate recomanda să încerci o ecografie, o electroterapie, sau mobilizarea articulațiilor și diferite exercitii.

2.Încearcă medicina tradițională chineză

Folosește acupunctura, o metodă derivată din medicina chineză, care poate atenua simptomele de sciatică. Acest procedeu consta în introducerea prin piele în anumite puncte în organism a unor mici ace. Acele cauzează traume minime pentru muschi, care determină eliberarea de endorfine, ceea ce va face ca nervii să se calmeze și durerile musculare să dispară.

3.Utilizează căldură sau terapie cu gheață

Prin compresie folosind pachete de gheață sau pachete de căldură poți atenua durerea și inflamația spatelui. Gheața reduce inflamația și umflarea în timp ce căldura slăbește muschii.

4.Încearcă exercițiile McKenzie

Acest set de exerciții sunt recomandate de fizioterapeuți și chiropracticieni pentru a reduce durerea în picioare. Asigurați-vă că aveți OK-ul lor înainte de a vă angaja în efectuarea acestor exerciții de stretching și îndoire.

5.Utilizează terapia de decompresie

Tracțiunea coloanei vertebrale lombare este o metodă care este folosită pentru a depărta vertebrele lombare. Acest lucru permite discului intervertebral să se repoziționeze. Aceasta este o opțiune la cere se recurge atunci când durerea nu dispare.

Cele mai citite

Top 3 Cea Mai Buna Oja Semipermanenta Pentru o Manichiura Impresionanta

Care Este Cea Mai Buna Oja Semipermanenta? Iata Mai Jos Topul Nostru Vrei sa iti faci o manichiura semipermanenta dar inca nu esti foarte familiarizata...

Cea mai buna freza de unghii electrica

Cea mai buna freza de unghii electrica Unghiile tehnice sunt din ce in ce mai cautate, datorita avantajelor pe care acestea le ofera, motiv pentru...

Top 5 cele mai bune carucioare 2 in 1

Daca ai ajuns la momentul in care trebuie sa te decizi care este cel mai bun model de carucioare copii, daca ar trebui sa...

Cum gasesc cel mai bun semineu electric cu sunet?

Semineele electrice au cucerit clientii de multi ani. Daca la inceput tehnologia era destul de incerta si nu se puteau obtine rezultate eficiente, iata...

Cum sa te protejezi de Coronavirus – Sfaturi Utile in Situatie de Criza

Ghid util ​ Noul Coronavirus a cauzat mii de decese la nivel mondial si continua sa se raspandeasca in ciuda eforturilor cadrelor medicale si a oamenilor...
spot_img