10 idei geniale la ce să folosești pliculețele de ceai și zațul de cafea

10 idei geniale la ce să folosești pliculețele de ceai și zațul de cafea

author
4 minutes, 45 seconds Read

Folosește zațul de cafea și pliculețele de ceai ca și deodorant pentru mâinile tale. Asta mai ales dacă ai ales să lucrezi în bucătărie cu alimente cu miros puternic precum usturoi, ceapă sau pește.

Pur și simplu freacă-ți bine mâinile cu acele pliculețe de ceai, sau cu zațul de cafea înainte să te speli cu apă caldă și săpun. Acestea îți vor oferi o senzație netedă, moale și revigorantă la nivelul mâinilor.

Cu ajutorul taninului din compoziția ceaiului ai la îndemână o modalitate uimitoare de a-ți curăța podeaua și mobila. Acestea devin strălucitoare doar spălându-le cu ceai. Cum să procedezi? Simplu. Fierbe în 4 litri de apă între 5 și 10 pliculețe de ceai folosite. Cu o cârpă uscată șterge apoi mobilierul. Pe lângă faptul că scapi de mirosul neplăcut al produselor de curățare vei obține rezultate cu adevărat uimitoare.

3. Ține insectele dăunătoare la distanță de grădina ta

Cu ajutorul zațului de cafea poți ține la distanță dăunătorii din grădina casei tale. Tot ce trebuie să faci este să presari zațul de cafea în locurile cu problemă. Acest zaț poate ține la distanță chiar și pisica care se folosește de grădina ta, confundând-o cu o toaletă. Pune câteva lingurițe de zaț de cafea în ghiveciul cu flori preferat de pisica ta, și vei vedea cum ea nu se va mai apropia de el.

4. Degresează oalele și tigăile într-o clipă

Poți uita de produse de curățat de tip Cif sau Pur sau mai știu eu ce folosești. Acum poți îndepărta grăsimea de pe oale și tigăi cu ajutorul zațului de cafea, frecându-le cu un burete. Pentru rezultate mai bune este indicat să înmoi vesela murdară cu o seară înainte în apă călduță în care ai introdul 1-2 plicuri de ceai folosite.

Taninul din ceai va îndepărta grăsimea și reziduurile alimentare, astfel încât, a doua zi dimineață trebuie doar să le clătești cu atenție.

10 idei geniale la ce să folosești pliculețele de ceai și zațul de cafea

Poză: Wikipedia

5. Hrănește plantele din interior într-un mod natural

Atât zațul de la cafea, cât și pliculețele de ceai au o mulțime de nutrienți care pot ajuta plantele să se dezvolte. Datorită conținutului acid, zațul de cafea este un îngrășământ perfect pentru plantele care iubesc solul mai acid, cum ar fi roșiile, morcovii, trandafirii, rododendronii și azaleele.

Ceaiul este mai puțin acid, în special atunci când este combinat cu apa. Așadar, pentru a hrăni plantele din interior care preferă un sol mai puțin acid, toarnă conținutul unui pliculeț de ceai într-o stropitoare, înainte de a uda plantele. Resturile de ceai vor hrăni plantele fără a adăuga prea multă aciditate în sol.

6. Fă-ți o pedichiură mai bună

Pliculețele de ceai datorită conținutului antibacterian asigură o curățare mai blândă și ajută la îndepărtarea mirosurilor neplăcute ale degetelor, ajutând astfel la revigorarea pielii.

Înainte de pedichiură, înmoaie unul sau două pliculețe de ceai în apă fierbinte timp de zece minute. Apoi înmoaie picioarele în apă pentru a-ți calma și catifela pielea, și pentru a îndepărta în același timp și orice miros.
Recomandare: pliculețele de ceai verde sunt cele mai bune datorită antioxidantiilor pe care îi conțin.

7. Elimină mirosul neplăcut din frigider

Dacă până acuma ai folosit bicarbonat de sodiu pentru a elimina mirosurile neplăcute din frigider, acum îți pot oferi o alternativă. Ea se numește- zațul de cafea. Pune-l în frigider și lasă-l pe o hârtie de copt să se usuce peste nopte. Apoi pune-l într-o ceașcă și lasă-l în continuare în frigider pentru a îndepărta într-un mod cât mai eficient mirosurilor neplăcute.

8. Prepară rapid un colorant din cafea

Pentru a realiza un colorant simplu, natural și rapid, înmoaie zațul de cafea în apă fierbinte timp de zece minute sau așteaptă până când apa devine de o culoare maro deschis. Apoi îndepărtează zațul cu ajutorul unui filtru. Folosește colorantul obținut atunci când vrei să dai o nuanță maronie anumitor haine sau folosește-l pentru colorarea hârtiei și chiar a ouălor de Paște.

9. Tratează-ți pielea cu ceva special

Atât cafeaua, cât și ceaiul, au numeroase proprietăți benefice care calmează pielea iritată și luminează tenul mat și obosit, specific perioadei de iarnă.

Pentru un efect instant, combină zațul de cafea cu miere de albine sau cu avocado pisat, iar apoi, aplică crema obținută pe față, cu ajutorul unor mișcări circulare lente. Zațul va acționa ca un exfoliant blând, îndepărtând celulele de piele moarte, în timp ce cafeina energizează pielea obosită.

Tip: știai că dacă ai ochii obosiți și cu cearcăne, aplicând peste aceștia 2 pliculețe de ceai folosit timp de 10 minute, efectul revigorant pe care îl vei simți este extraordinar?

10. Curată-ți papucii

Unii folosesc citrice sau chiar coji de banane pentru a-și curăța pantofii. Eu îți propun pliculețe de ceai. Încearcă numai, iar rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.

Dacă crezi că ți-am spus lucruri interesante, trimite și altora articolul să-l vadă și ei!
Lasă-ne și un comentariu, să știm dacă ți-a fost de folos!

Sursă: Huffington Post

Similar Posts