Cum poţi să deosebeşti mirodeniile naturale de cele contrafăcute

0
34

Piaţa e suprasaturată de mirodenii, iar dacă nu le recunoşti pe cele adevărate s-ar putea să ajungi să consumi mirodenii contrafăcute care să îţi facă mai mult rău decât bine.

Assorted powder spices in wooden spoons on wood.

Scorţişoară adevărată vs. scorţişoară chinezească


Scorţişoara chinezească este adesea vândută sub titlu de scorţişoară adevărată. Deşi semănă, scorţişoara chinezească are o aromă mai slabă.

În plus, batoanele de scorţişoară chinezească sunt mai groase și mai grosiere și sunt curbate pe o parte.

Pulberea de scorțișoara adevărată poate fi ușor de diferențiat de cea chinezească prin adăugarea unei picături de iod în pudră. Dacă condimentul devin albastru atunci e vorba despre scorţişoară chinezească.

Piperul negru prezintă reflexe maronii şi un înveliş cu striaţii, în vreme ce piperul alb are o culoare asemănătoare cafelei şi nu are înveliş.

Când este strivit, piperul se sfărâmă în bucăţi mari lăsând o urmă slabă de grăsime. Un produs de calitate slabă, prea uscat sau vechi, se sfărâmă în părți mici atunci când este zdrobit.

Piperul alb are o textură mai cremoasă şi o culoare asemănătoare cafelei. Dacă piperul este prea alb, cel mai probabil a fost albit. Boabele de piper alb nu au un înveliş dur.

Ţineţi minte boabele de piper ar trebui să fie mari, iar dacă sunt de calitate superioară, când sunt puse în apă ar trebui să se scufunde.

Ghimbirul are o nuanţă gălbuie asemănătoare lămâilor şi prezintă noduri pe rădăcină. Rădăcina de ghimbir ar trebui să fie netedă, tare, fără adâncituri și să aibă o piele subțire. Dacă ghimbirul este încrețit acesta este învechit. Alegeţi rădăcini fără prea multe noduri, deoarece pulpa va fi mai fină, fără fibre grosiere.

Turmenicul are o nuanţă gălbuie şi este tare
Atenţie! Turmenicul măcinat poate fi înlocuit cu făină colorată. Pentru a vă da seama de original dizolvaţi un pic din pudra măcinată în apă. Turmenicul natural nu va forma pete albe la suprafaţă.

Rădăcina de turmenic este galbenă sau portocalie, cu piele subţire şi culoare puternică. Rădăcina nu trebuie să fie moale sau cu striaţii.

Anasonul stelat


Anasonul stelat seamănă cu anasonul prin miros şi culoarea maro-roșcat. Anasonul ar trebui să aibă 8 segmente cu semințe strălucitoare. Anasonul stelat dacă este deteriorat, dă un lichid uleios. Dacă stelele sunt prea fragile sau prea întunecate, atunci suntem în prezenţa unui produs de proastă calitate.

Cardamonul


Boabele de cardamon trebuie să fie mari și să aibă o culoarea măslinelor sau spre verzui. O culoare strălucitoare verde poate indica prezența coloranților artificiali în vreme ce o culoare gălbuie sugerează că a fost uscat greşit sau este foarte vechi.

Nucşoara

Nucşoara reală este mare, ovală și are o mulțime de striaţii înăuntru.

Cuişoarele


Cuişoarele adevărate au o culoare maro, capete de culoare mai deschisă, iar dacă sunt deteriorate elimină ulei. Cuişoarele adevărate au o aromă puternică şi un gust amar. Pentru a le verifica prospeţimea puneţi câteva cuişoare în apă. Cuișoarele proaspete vor pluti vertical, în timp ce cele vechi se vor afla pe suprafața apei.

Păstăile de vanilie


Păstăile de vanilie își păstrează aroma timp de mai mulți ani. Păstăile de calitate au bucle la capăt, au o culoare ciocolatie, sunt flexibile și au o lungime între 15 și 25 cm. Vanilia, chiar și atunci când nu este cea mai bună calitate și aromă, va fi semnificativ mai bună decât analogul său sintetic, vanilina.

Şofranul


Șofranul natural este foarte scump, iar atunci când îl cumpărați la un „preț bun”, riscați să cumpărați un fals făcut din turmeric, șofrănel sau sfeclă uscată.
Produsul de calitate este omogen, fără miezuri prezintă o culoare roșu viu sau roșu închis. Şofranul are o textură subțire. Dacă dizolvați condimentul în apă, acesta va fi colorat în culoarea condimentelor numai după 15 minute.

Sfaturi generale
Atunci când cumpăraţi condimente, alegeţi mai bine condimente întregi şi nu măcinate. Amestecurile de condimente sunt deseori diluate cu analogi și aditivi ieftini și este dificil să verificați calitatea unui astfel de produs.

Fiți atenți la ambalaj. Trebuie să protejeze produsul de praf, umiditate și alte mirosuri. Sticla este considerată a fi cel mai bun recipient: nu lasă mirosul și umiditatea și nu afectează aroma condimentelor. Condimentele sunt afectate de lumină, deci este de preferat să le cumpăraţi pe cele ambalate în pungi de culoare închisă.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here