0 Shares 4 Views

Dispozitive care consumă curent chiar şi atunci când sunt închise

Aurora Iun 24, 2017
0 5

Chiar dacă avem impresia că aparatele electrocasnice odată deconectate nu mai consumă energie, ar trebui să ştim că acestea consumă în continuare. De aceea atunci când plecăm de acasă sau nu le folosim trebuie să fie scoase din priză pentru a evita să creştem prea mult consumul de energie.

De exemplu ştiai că încărcătorul de telefon continuă să consume curent dacă este lăsat în priză chiar şi când nu încarcă? Deşi consumul de curent nu este mare scoţând încărcătorul din priză, rezultatul se va vedea în timp la factura de energie.

Un alt aparat care consumă când este lăsat în priză este cuptorul cu microunde. Acesta este probabil cel mai mare consumator de energie electrică, mai ales dacă este în priză şi are uşa deschisă.

Calculatoarele şi laptop-urile consumă foarte mult chiar dacă sunt închise. Dacă le scoţi din priză vei putea economisi până la 4 dolari pe an. Cei care își lasă calculatoarele sau laptop-urile în modul standby pot multiplica această sumă cu 1,5.

Dispozitivele cu temporizator consumă 108 de W pe zi. Deconectând aparatele când nu sunt folosite va ajuta să economisiţi până la 5 dolari pe an.

Televizorul face parte din rândul aparatelor care consumă destul de mult dacă sunt lăsate în priză chiar dacă nu funcţionează. În funcție de tip, televizorul poate consuma între 13 și 48.5 wați atunci când este stins.

Chiar şi aparatul de cafea consumă energie daca este lăsat în priză. Desigur în cantitate mică, însă deloc neglijabilă în timp.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category