0 Shares 4 Views

Acesta este locul unde oricine se poate juca. Un american a construit un parc de distracţii pentru copii cu dizabilităţi şi l-a numit după fiica lui

Aurora Iun 24, 2017
0 5

Gordon Hartman, un bărbat din Statele Unite a avut ideea construirii unui parc de distracţii unde orice copil, în special cei cu dizabilităţi să se poată juca. Ideea construirii parcului i-a venit când a văzut-o pe fiica lui Morgan, în vârsta de 17 ani care suferă de o boală ce o împiedică să vorbească coerent sau să rezolve probleme simple de matematică, încercând să se joace cu alţi copii la o piscină.

Pentru că nu au ştiut cum să o accepte în jocul lor, copiii au încetat să se mai joace pur şi simplu, excluzând-o pe Morgan.

Aşa a apărut ideea parcului Morgan’s Wonderland, un parc de distracţii destinat în primul rând copiilor cu nevoi speciale care să se poată distra în voie fără a se simţi stânjeniţi sau priviţi ciudat de către ceilalţi.

Şi cu toate că parcul este destinat copiilor cu dizabilităţi oricine este bine primit acolo, motto-ul parcului fiind: “Where Everyone Can Play” (locul unde oricine se poate juca).

Parcul a costat 34 de milioane de dolari şi este vizitat de copiii din toate colţurile Americii, dar şi din alte ţări.

Pentru a se evita aglomerările se recomandă rezervarea de dinainte a locurilor, însă toată lumea este bine primită pentru a se bucura de dotările parcului şi a se distra împreună.

Caruselul a fost special adaptat pentru copiii care se afla în scaunul cu rotile, iar cutiile de nisip sunt înălţate la mai mult de un metru pentru a putea fi accesibile tuturor.

Sala de sport a fost decorată cu panouri laterale unde se afla jocuri de Braille.

Parcul oferă copiilor cu probleme de vedere un spaţiu “senzorial” unde pot desfăşura activităţi pentru care nu au nevoie decât de auz şi de pipăit. Într-o încăpere slab luminată au amenajat o podea sensibilă la mişcare care oferă iluzia că mergi pe apă.

“Este atât de bine să avem un loc ca acesta” a spus Tifani Jackson , o mamă din Austin, Texas care a vizitat parcul împreună cu fiul ei suferind se sindromul Williams (o boală genetică rară).

https://www.youtube.com/watch?v=s44bMrY-i50

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category