Semne că partenerul nu te mai place şi ca între voi a intervenit rutina. Te regăseşti în aceste situații?

0
38

Orice relaţie de lungă durată însemna o mulţime de compromisuri şi de sacrificii din partea ambilor parteneri. Însă, câteodată se întâmplă ca unul dintre parteneri să se implice mai mult decât celălalt. Relaţia tinde să devină dezechilibrata şi ameninţa să se destrame.

Iată câteva semne care să te ajute să îţi dai seama dacă partenerul mai este implicat sau nu în relaţia voastră şi dacă mai este dispus să facă ceva pentru relaţia voastră.

Ai de cele mai multe ori senzaţia că eşti singur
Toţi avem momente când ne simţim singuri, dar dacă într-o relaţie ajungi să te simţi de cele mai multe ori singur înseamnă că aţi pierdut unele dintre valorile fundamentale care leagă un cuplu – comunicarea.

Momentele bune sunt rare
Dacă de abia îţi mai aduci aminte când a fost ultima dată când v-aţi simţit bine sau aţi făcut ceva frumos împreună poate ar trebui să îţi dea de gândit că relaţia voastră nu se mai îndreaptă în direcţia potrivită. Când ambii parteneri simt aceleaşi lucruri şi relaţia merge bine, starea de bine există indiferent dacă staţi în pat să vă uitaţi la un film sau dacă vă pregătiţi să ieşiţi în oraş.

Nu mai ţine cont de dorinţele tale
Acest lucru ar trebui să îţi dea de gândit. Când ţinem la celălalt facem lucruri care ştim că i-ar face plăcere, tocmai pentru că vrem să îl vedem fericit. Dacă însă partenerul se eschivează şi ignora ocaziile în care poate face aceste lucruri ar trebui să te gândeşti că poate nu te mai priveşte la fel.

Ascunzi lucruri de partenerul tău
Dacă ascunzi lucruri de partenerul tău sau eviţi să îi spui lucruri este un semn că nu mai ai încredere în el şi nu mai ai aceiaşi deschidere spre comunicare.

Tu ești cel care face sacrificii
Când simţi ca relaţia a devenit un şir lung de sacrificii pe care numai tu le faci, înseamnă că eşti singurul care doreşte să facă lucrurile să meargă şi că partenerul tău se aşteaptă ca lucrurile fie să fie făcute aşa cum vrea el, fie să nu fie făcute deloc.

Lucrurile nu se întâmplă în mod natural
Când o relaţie începe să scârţie chiar şi lucruri banale cum ar fi ieşitul în oraş sau cu prietenii încep să devină forţate.

Cel de lângă tine nu mai e interesat de lucrurile pe care le faci
Când într-o relaţie există comunicare, cel de lângă tine va vrea să ştie ce activităţi ai sau cum te simţi. Dacă partenerul nici măcar nu se oboseşte să se intereseze de aceste lucruri mărunte, este un semn că nu îţi mai acordă atenţia pe care o meriţi.

Oferi mai mult decât primeşti
Într-o relaţie sănătoasă, fiecare partener ar trebui să încerce să îi ofere cât mai multe celuilalt şi să fac tot posibilul să îl bucure. Dacă tu eşti mereu cel care oferă fără să primească nimic în schimb poate ar trebui să te opreşti.

Vă lipseşte chimia
Dacă faci o analiză rapidă a relaţiei voastre şi constaţi că singurul lucru care va ţine împreună sunt doar interesele şi pasiunile comune fără a avea aceea scânteie între voi înseamnă că v-aţi pierdut pasiunea. Aspectul fizic contează foarte mult într-o relaţie aşa că, dispariţia atracţiei dintre parteneri înseamnă că nu mai aveţi aceeaşi compatibilitate.

Devine atras de alte persoane
Chiar dacă este normal să comunicăm cu alte persoane, dacă comunicarea depăşeşte limitele normalului, este un semn că cel de lângă tine caută lucruri şi oameni noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here