5 To Go – o afacere de succes în care nimeni nu a crezut la început

0
43

Alina Popescu o tânără de 27 de ani din Ploieşti a demonstrat că se poate să reuşeşti chiar şi în condiţiile în care sorţii par potrivnici la început.

Ea a început să studieze jurnalismul la Universitatea din Bucureşti dar şi-a dat seama că nu este drumul pe care şi l-ar fi dorit pentru ea şi a luat-o de la capăt înscriindu-se la Universitatea de Petrol şi Gaze, la inginerie mecanică, specializarea utilaj petrolier.

„Cred că un an de zile am plâns zilnic, a fost o facultate foarte grea, mai ales din cauza matematicii, pentru care nu am o aplecare naturală, iar de vineri până duminică mergeam şi la Bucureşti, la cursurile de jurnalism“, spune tânăra.

După ce a terminat facultatea a lucrat o perioadă ca şi inginer petrolist, fiind responsabilă cu extragerea de probe de sol şi analiza acestora.

Însă şi de data aceasta a trebuit să o ia de la capăt pentru că s-a trezit şomeră în 2015 şi pentru că un rău nu vine singur tot în aceea perioadă s-a despărţit şi de cel cu care urma să se căsătorească.

„A fost o perioadă destul de stresantă, s-au adunat toate. Însă m-am scuturat şi atunci mi-a venit ideea să intru în afaceri şi să lucrez pentru mine. Părinţii mei nici nu au vrut să audă, mi-au zis să termin cu prostiile pentru că nu merge nimic în România. Nici măcar nu puteam să iau un împrumut pentru că nu aveam un salariu“, explică tânăra.

Cu ajutorul mamei care i-a dat bani pe ascuns pentru a înfiinţa firma, a reuşit până la urmă să i-a un împrumut pentru a începe afacerea la care se gândise în tot acest timp: o franciză 5 To Go.

Conceptul 5 To Go a fost lansat pe piaţă de antreprenorul Radu Savopol şi este un coffe shop unde toate produsele, indiferent de dimensiune sau de tipul acestora, costă 5 lei. Ideea a prins iar francizele sunt deja răspândite în Bucureşti, Timişoara şi Cluj Napoca.

Cu cei 12.000 de euro de euro împrumutaţi, Alina a urmat un curs de baristă şi unul de lucrător comercial, iar în februarie 2016 a deschis o cafenea în centrul Ploiestiului.

„Au mai apărut diverse piedici administrative, cum ar fi preţul chiriei, de exemplu, însă în decembrie, dintr-o dată mi s-au întâmplat multe lucruri bune. Proprietarul spaţiului a căzut de acord pentru un preţ mai mic, am bătut palma pentru afacere şi l-am întâlnit pe Cosmin, iubitul meu. A renunţat la viaţa sa din Bucureşti şi am pornit împreună în afacere chiar dacă ne cunoşteam doar de două luni. Sunt o persoană credincioasă şi cred că, de undeva, am primit un ajutor binecuvântat “, spune Alină.

Iar succesul nu a întârziat să apară. Din cele 150 de produse pe zi pe care şi le-a propus iniţial să le vândă, în prima zi a vândut 600, iar cafeneaua ei a câştigat popularitate.

„Deşi sunt foarte obosită la finalul unei zile, am o mare satisfacţie. Oricât de mult ţi-ar plăcea jobul pe care îl ai, faptul că lucrezi pentru tine, nu se compară cu nimic“, spune Alina Popescu.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here