Cât de sănătoşi sunt de fapt cartofii de la Mcdonalds? Un documentar din interiorul uneia din halele unde se prepară faimoşii cartofi ne prezintă adevărul

0
187

Ştim cu toţii filmuleţele de pe Youtube în care se prezintă mâncarea de la Mcdonalds care se spune că rezistă testului timpului, păstrând aceiaşi consistență peste ani. Văzând filmuleţele acelea ai avea impresia că în loc de un burger sau de cartofi prăjiți mănânci ceva ce nu prea seamănă a mâncare, ceea nu pare prea sănătos.

Compania Mcdonalds s-a gândit însă să lămurească aceste controverse odată pentru totdeuna aşa că l-au invitat pe Grant Imahara, gazda emisiunii MythBusters în halele companiei pentru a vedea care este traseul cartofilor de la momentul în care intră în hală şi până când ajung la consumatori.

Se pare că cei de la Mcdonalds folosesc cartofi de diferite sortimente, iar gazda lui Grant a atras atenţia că aceşti cartofi nu sunt din cei modificaţi genetic chiar dacă par imenşi, care sunt mai apoi trecuţi printr-un tunel sub apă cu presiune mare pentru a-i spăla.

Toţi cartofii sunt tăiaţi cu ajutorul unei forme care le asigură aceleaşi dimensiuni.

Cartofii sunt apoi prăjiţi pe jumătate pentru ca mai apoi când vor fi serviti clienţilor să fie crocanţi. În acest stadiu se adăugă dextroză pentru a le menţine culoarea și acid fosforic pentru a împiedica cartofii să capete o culoare gri după ce sunt îngheţaţi.

Cartofii sunt apoi îngheţaţi şi pregătiți pentru a fi trimişi către consumatori.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here