Un fotograf sirian a încercat să salveze un băieţel rănit apoi a căzut în genunchi plângând

0
58

Fotografii de război au o misiune grea. Trebuie să surprindă pe peliculă tot ce se întâmplă în jurul lor indiferent cât de dureros sau de revoltător este.

Abd Alkader Habak împreună cu câţiva colegi fotografi însoţeau un convoi de autobuze care transportau persoanele evacuate din zonele de război siriene, când au fost atacaţi.

O explozie masivă a aruncat autobuzele pline de civili în aer. Peste tot era plin de cadavre şi de răniţi care implorau ajutor, bucăţi de maşini care ardeau şi un fum înecăcios care plutea peste toţi.

Imaginea era înfiorătoare, iar Abd nu a putut să stea impasibil şi să fotografieze. A pus aparatul de fotografiat jos şi încercat să îi ajute pe răniţi.

“Scena era cutremurătoare, în special văzând atâţia copii răniţi şi care mureau în faţa mea” a declarat el pentru CNN. “Aşa că, împreună cu colegii mei am pus aparatele de fotografiat deoparte şi am început să salvăm oamenii răniţi”.

În explozie au murit 126 de oameni şi deşi Abd nu ştie dacă băieţelul pe care l-a salvat a reuşit să supravieţuiască, își aminteşte că acesta respira când l-a predat celor de la ambulanţă.

Un coleg fotograf a surprins momentul salvării băieţelului însă şi un alt moment emoţionant. Abd a fost surprins în genunchi, plângând lângă corpului unui alt băieţel.

“Am fost năpădit de emoţii, am fost martorii unor lucruri care nu pot fi descrise în cuvinte” a mai spus el.

Imaginile vorbesc de la sine şi sunt atât de dureroase încât nu putem să nu ne întrebăm când se va termina acest război fără sens care ia vieţi nevinovate în fiecare zi.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here