Primul lanţ de supermarketuri 100 % româneşti va face o concurență serioasă supermarket -urilor străine!

0
71

Trei antreprenori români din Craiova au pus bazele primului lanţ de magazine de tip cash&carry dezvoltat de investitori români independenţi.

Cei trei oameni de afaceri Claudiu şi Ionel Zglobiu şi Marius Mierlă au dezvoltat compania de distribuţie de bunuri de larg consum Exflor. Cei trei au deschis până acum două magazine proprii şi se pregătesc de lansarea celui de-al treilea la Craiova, însă planurile lor nu se opresc aici. Astfel, omenii de afaceri plănuiesc să îşi extindă magazinele în Bucureşti.

Exflor Târgu Jiu nu are competiţie potrivit spuselor antreprenorilor craioveni. Unitatea are 50 de angajaţi şi comercializează aproximativ 8.000 de produse alimentare ambalate şi nealimentare, cosmetice, detergenţi, chiar scule şi unelte, majoritatea de provenienţă locală, iar marfa este aşezată pe paleţi pentru a diminua spaţiul necesar şi a reduce costurile cu manipularea ei.

„Magazinul are un specific aparte faţă de piaţa pe care activăm. Marfa se vinde pe paleţi, adică pe un fel de rafturi mari de depozitare, ceea ce ne permite să reducem costurile cu angajaţii şi cu manipularea. Este mai degrabă un depozit inspirat din nevoia de business, iar cumpărăturile se pot face foarte rapid, având patru case” a declarat Mierla pentru Economica.net.

În magazin nu este nevoie de card de client pentru a putea cumpăra, cum este nevoie în celelalte magazine de tip cash & carry, ca de exemplu Metro şi Selgros şi în plus magazinele se adresează mai mult persoanelor fizice.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here