Beneficiile surprinzătoare ale urzicilor. Un ajutor bun la toate!

0
71

Urzica, cunoscută pentru urmele usturătoare pe care le lasă la contactul cu pielea, are o serie de capacităţi vindecătoare, încât mulţi dintre producătorii de superalimente verzi o adăugă compuşilor lor.

Urzica este bogată în vitamina A şi C şi mai mult de atât este bogată şi în minerale în special calciu şi fier. Cercetările indică faptul că urzica este benefică pentru hiperplazia benignă de prostată, artrită reumatoidă şi osteoartrită.

În tratamentul hiperplaziei benigne de prostată s-a demonstrat clinic că urzica poate să reducă inflamația asociată cu prostata mărită. Savanţii au utilizat extractul de rădăcină de urzică in vitro într-un studiu clinic din 2007.

Cercetătorii au observat o activitate antiinflamatorie, o reducere în creştere a celulelor şi proprietăţi antivirale, de unde au tras concluzia că urzica pare foarte promiţătoare pentru vindecarea HBP.

Proprietăţile antiinflamatorii ale urzicii s-au dovedit eficiente și pentru osteoartrită şi artrita reumatoidă.

În cadrul unui alt studiu oamenii de ştiinţă au utilizat un extract din frunze de urzică pentru a-i observa efectele pe celulele dentritice, celule care joacă un rol activ în iniţierea artritei reumatoide.

Extractul de urzică poate să împiedice creşterea celulelor dentritice, dar nu să omoare celulele. De asemenea a redus numărul genelor implicate în producerea proteinelor asociate cu artrită reumatoidă.

Extractul din frunze de urzică are un efect pozitiv împotriva genelor asociate cu artrita reumatoida. Urzica a mai fost de asemenea capabilă să diminueze proliferarea celulelor T, sau globulele albe, reducând infecţia.

Jurnalul Britanic de Practică Medicală Generală a raportat un caz în care urzicile au fost utilizate pentru a reduce durerea asociată cu osteoartrita.

O compresă cu frunze de urzică a fost aplicată cu rezultate semnificative pe şoldul artritic al unui bărbat vârstnic. În alte cazuri urzici proaspete au fost aplicate pe degetele inflamate şi artritice având rezultate pozitive.

Aceasta s-ar petrece datorită efectului stimulant al urzicilor, sau datorită înaltului conţinut de bor din frunze.

Urzica stimulează sistemul limfatic şi curăţă sistemul gastro – urinar. Fierul din urzică stimulează producerea sângelui.

Se recomandă de asemenea consumul urzicilor în sarcină, întrucât acestea sunt bogate în vitamina K. În cea mai mare parte a cazurilor, un nou-născut nu va avea nevoie de injecţii cu vitamina K dacă mama bea ceai de urzică pe timpul sarcinii.

Totodată urzicile ajuta la reducerea sângerării postnatale.

De asemenea urzica mai sporeşte şi cantitatea de lapte la mame atunci când alăptează.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here