Reţetă cu turmenic cu efect antiinflamator, detoxifiant, vitaminizant şi revigorant

0
99

Încearcă şi tu această reţetă miraculoasă şi detoxifiantă pe bază de turmeric, coacăze şi lime pentru a obţine o băutură sănătoasă cu un puternic efect antiinflamator, detoxifiant, vitaminizant şi revigorant.

Băutura favorizează digestia şi stimulează sistemul imunitar, ajutându-l să lupte împotriva bolilor şi să se recupereze mai repede în urma diferitelor afecţiuni.


Ingrediente:
– O ceaşcă de coacăze (pentru a beneficia la maximum de vitaminele şi mineralele pe care le conţin, ideal ar fi să fie proaspete. Dacă nu le găsiţi însă în forma proaspătă în această perioadă, puteţi folosi şi fructe congelate)

– 1 lime
– 1 bucată rădăcină de turmeric de 2-3 cm sau 2 linguri de praf de turmenic

– 1/4 ceaşcă miere naturală, organică

– 2 căni de apă de cocos sau apă obişnuită. Apa de cocos îi va conferi un gust mai plăcut şi mai dulce

Cum se prepară elixirul detoxifiant:
Coacăzele se spală bine.
Se curăţă de coajă rădăcina de turmeric şi se macină sau se da prin răzătoare.
Fructul de lime se decojeşte.
Ingredientele se adăugă în storcătorul de fructe sau în blender.
Adăugă peste licoarea obţinută şi mierea (poţi pune mai puţină sau mai multă, în funcţie de preferinţe, sau chiar deloc dacă o poţi consuma ca atare, neîndulcită). Adaugă şi apa de cocos sau apă şi amesteca bine pentru a dizolva mierea.

Se serveşte în pahare mici, tip shot. Se consumă de 2 ori pe zi, de preferabil dimineaţa, la micul dejun, sau seara, după cină.

Turmericul este cunoscut pentru calităţile sale antiinflamatorii, anticancerigene şi antioxidante deosebite, dar şi pentru proprietatea sa de a alina durerile.

Sunt unele studii care îl compară ca eficacitate cu substanţe puternice precum ibuprofenul datorită substanţei minune – curcumina – care se regăseşte în compoziţia turmericului, un polifenol cu peste 100 de calităţi terapeutice.

Turmericul ajută şi la întărirea sistemului imunitar, sporind capacitatea organismului de a lupta împotriva infecţiilor. Mai mult, turmericul dispune şi de proprietăţi antibacteriene, antivirale şi antifungice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here