Ciocolată de casă, fără lactate, fără foc şi fără zahăr! Încercă şi tu această reţetă sănătoasă

0
206

Reţeta de ciocolată de mai jos este cu atât mai sănătoasă cu cât conţine pudră de cacao sau de roşcove, fructe şi seminţe, precum avocado sau seminţe de chia considerate super alimente.

Avocado se transformă într-o pastă fină când îl pasăm, iar datorită texturii sale atât de cremoase poate fi folosit în multe deserturi de casă. Astfel, orice desert se va transforma într-un remediu eficient pentru scăderea colesterolului şi trigliceridelor datorită grăsimilor bune pe care le conţine.

În plus puteţi să înlocuiţi pudra de cacao cu cea de roşcove dacă vreţi ca acest desert să fie consumat fără probleme de către copii.

Pentru a prepara această reţetă atât de delicioasă şi de sănătoasă veţi avea nevoie de:
1 avocado;
2 linguriţe de seminţe chia;
3 linguriţe de pudră de cacao sau de roşcove;
3 linguriţe de miere;
un pahar de apă;
esenţă de rom sau migdale, coaja rasă rasă de portocale, scorţişoară
1 praf de sare de mare

Puneţi miezul de avocado în blender împreună cu pudra de cacao/roşcove, mierea de albine, seminţele de chia, esenţa preferată şi puţină apă pentru început.
Mixaţi până când obţineţi o compoziţie cremoasă şi omogenă.
Adăugaţi apă dacă mai trebuie.

Transferaţi compoziţia într-o caserolă sau într-un bol și introduceţi vasul în frigider sau congelator pentru o jumătate de oră. Seminţele de chia vor absorbi lichidul şi se vor umfla iar desertul va fi bun de consumat.

Ca ingrediente opţionale mai puteţi folosi nucă de cocos răzuită, miez de nucă măcinată sau alune, migdale, fistic, fructe de pădure pasate, banana pasată, fulgi de ovăz înmuiaţi, rodie.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here