Lucruri care te fac mai puţin atractiv în ochii celorlalţi chiar dacă nu îţi dai seama

0
108

Poţi apela la o mulţime de trucuri pentru a părea mai atrăgător faţă de ceilalţi – poţi zâmbi mai mult, poţi spune glume sau poţi părea mai mult interesat de ce fac ei.
Însă, sunt situaţii în care orice ai face simţi o respingere inexplicabilă din partea celorlalţi. Iată o serie de greşeli care te fac să apari mai puţin atrăgător sau atrăgătoare pentru cei din jur.

Lipsa de somn
Pare ciudat, dar da, poţi părea mai puţin atractiv după o noapte albă. Cercetătorii din Suedia şi Olanda au făcut un studiu pentru a verifica această afirmaţie. Astfel ei au făcut spre comparație, poze unui grup de oameni care au dormit cel puţin 8 ore cu o noapte înainte şi unui grup care nu a mai dormit de 31 de ore.

Apoi, au arătat aceste poze mai multor participanţi la studiu şi le-au cerut să noteze persoanele în funcţie de gradul de atractivitate. Potrivit studiului, persoanele care nu au dormit au fost considerate mai puţin atractive decât cele care avuseseră parte de un somn odihnitor.

O atitudine răutăcioasă
Într-un studiu din 2014, cercetătorii chinezi au arătat participanţilor pozele făcute unor persoane diferite. Deşi persoanele din fotografii aveau expresii neutre, imaginile lor erau însoţite de cuvinte precum „onest”, „decent”, „rău” sau „neplăcut”, în timp ce unele poze nu aveau nicio informaţie. Participanţii au catalogat drept mai puţin atractive persoanele în dreptul cărora erau cuvinte precum „rău” sau „neplăcut.”

Stresul
Potrivit unui studiu realizat în 2013 de către un grup de cercetători finlandezi, sud africani, englezi, letonieni şi estonieni, femeile din Letonia care aveau un nivel crescut de cortizol (hormonul stresului) erau percepute drept mai puţin atractive de bărbaţii heterosexuali. Oamenii de ştiinţă afirmă că motivul pentru care aceste femei erau considerate mai puţin plăcute ar fi faptul că nivelul cortizolului indică gradul de sănătate şi fertilitate al unei femei.

Atitudinea
Dacă bărbaţilor le plac femeile vesele şi zâmbitoare, nu acelaşi lucru poate fi spus şi despre femei. Potrivit oamenilor de ştiinţă, femeilor le plac bărbaţii care lăsa impresia că au o puternică încredere de sine. De cealaltă parte, bărbaţilor nu le plac reprezentanţele sexului feminin care par prea mândre sau prea arogante.

Lenea
Un studiu realizat în 2004 a arătat că atractivitatea unei persoane este strâns legată de capacitatea acesteia de a fi de ajutor. Oamenii de ştiinţă au demonstrate că ajungem să îi percepem drept mai puţin atractivi pe cei care nu se implică în rezolvarea unor sarcini sau care adoptă o atitudine pasivă faţă de probleme celorlalţi.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here