De ce sunt mai bine plătite femeile care merg machiate la serviciu? Iată explicația

0
67

Sociologii Jaclyn S.Wong și Andrew Penner au realizat recent un studiu potrivit căruia persoanele atractive câștigă cu până la 20% mai bine la locul de muncă.

Cei doi au efectuat studiul pe un eșantion de 14.000 de femei care lucrează, iar concluziile studiului au fost uimitoare. Percepția oamenilor asupra atractivității unei femei constă mai degrabă în câtă atenție acordă aceasta îngrijirii și nu în trăsăturile sale faciale.

Femeile care se machiază frecvent, au o manichiură impecabilă și o coafură perfectă sunt considerate mai atractive decât cele care preferă să nu piardă timp dimineața pentru a-și contura ochii.

Potrivit studiului femeile care alocă aproximativ 20 de minute în fiecare dimineață unui ritual riguros de make up sunt mai bine plătite decât colegele lor care vin nemachiate. Cel mai mare succes îl au femeile care optează pentru un machiaj cât mai natural și evită culorile foarte puternice de fard sau rujurile în nuanțe intense.

Potrivit Psychology Today, unele trasaturi ne dau impresia că o persoană este competentă, serioasă și responsabilă și ne fac să avem încredere mai ușor în ceea ce spune.

Mai multe studii conduse de profesorul Shawn W. Rosenberg, de la Universitatea din California, au descoperit că există câţiva factori importanţi, care ne influenţează impresia asupra unei persoane cum ar fi de exemplu ochii mai curbaţi în partea superioară decât în cea inferioară, părul scurt, cu cărare într-o parte sau pieptănat pe spate, un chip rotund şi un zâmbet simetric creează imaginea unei persoane capabile şi de încredere.

Cercetătorii au angajat un make up artist de la Hollywood şi l-au pus să machieze un candidat de două ori: prima dată, acesta trebuia să pună în evidenţă cât mai bine atributele menţionate mai sus, iar a doua oară, acestea să fie cât mai bine ascunse. Apoi au supus la vot, pe un eşantion reprezentativ.

Rezultatele ulterioare au arătat că manipularea cu ajutorul imaginii personale funcţionează. Candidaţii au primit 56% din voturi atunci când în afişul de votare a fost folosită imaginea favorabilă, după prima sesiune de machiaj, faţă de 44%, când pe afişul de votare a apărut fotografia mai puţin favorabilă.

Rezultatele ne arată cât de mult contează înfăţişarea noastră, când vine vorba despre ce mesaj le transmitem celor din jur, dar şi cum ne putem folosi de mici trucuri pentru a înclina balanţa în favoarea noastră.

Aşadar, dacă vrei să faci o impresie bună la locul de muncă, atunci când ai o întâlnire importantă şi vrei să-ţi construieşti imaginea unei persoane competenţe şi profesionale, foloseşte-te de aceste secrete de machiaj pentru a te pune mai bine în valoare.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here