Reţeta copilăriei tale reinterpretată. Orez cu lapte şi sos de caramel!

0
68

Cine nu îşi aduce aminte de desertul delicios al copilăriei ? Ei bine reţeta de mai jos este o variantă îmbunătăţită, care pe lângă faptul că este uşor de preparat îţi va răsfăţa simţurile.

O să ai nevoie de :
1 ceaşcă de orez
2 cuişoare
1 baton de vanilie
4 1/4 ceşti de lapte
1 conservă de lapte condensat
scorţişoară măcinată
1 ceaşcă de sos de caramel

Într-o oală puneţi la fiert orezul, scorţişoara, cuişoarele şi laptele.

Ingredientele se fierb la foc mic, amestecând încontinuu pentru a nu se lipi de fundul oalei, până când orezul este fiert.

Adăugaţi laptele condensat şi amestecaţi aproximativ 20 de minute până când se subţiază. Lăsaţi la răcit.

Luaţi apoi un pahar mare şi aşezaţi în straturi, orezul cu lapte şi sosul de caramel.

Când este gata presarăţi deasupra scorţişoară.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here