Justin Trudeau a reuşit să uimească o sală întreagă. Uite cum explică pe înţelesul tuturor calculatoarele cuantice

0
63

Un adevărat om politic este acela care poate să ofere soluţii pertinente în orice situaţie, iar Justin Trudeau, premierul Canadei o dovedeşte cu prisosință că este un adevărat om politic.

Aflat la Perimeter Institute for Theoretical Physics, în Waterloo, Ontario, a fost întrebat în glumă de către un reporter că, deşi ar vrea să îl întrebe despre cum funcţionează calculatoarele cuantice, o să îi pună o întrebare despre ISIS.

În chicotele generale ale celor prezenţi la conferinţa de presă, Justin Trudeau i-a răspuns reporterului, oferindu-i o explicaţie despre calculatoarele cuantice. Acesta a dat o explicație destul de simplă și ideală dacă vrei să-i spui cuiva cum funcționează astfel de sisteme, mai ales dacă respectivul nu are nicio tangență cu acest domeniu științific.

Trudeau a pornit întâi de la explicarea calculatoarelor clasice, acestea folosind, la nivelul cel mai elementar, semnale de 0 și 1. Biții clasici ai calculatoarelor compun un sistem binar, în care fiecare bit poate lua valoarea de 0 sau de 1. Apoi, după ce a prezentat calculatoarele clasice, trece şi la explicarea calculatoarelor cuantice. Potrivit explicaţiilor oferite de către acesta o stare cuantică este mult mai complexă, având în vedere că lucrurile pot fi și unde și particule simultan, dar și că avem posibilitatea de a transpune mult mai multe informații într-un calculator de dimensiuni mai reduse.

Explicatiile premierului au stârnit şi critici în lumea ştiinţifică. Claude Crepeau, profesor la McGill University, este de părere că explicația prim-ministrului a fost una ușor repetitivă și nu întotdeauna conformă cu realitatea, apreciind totuşi cunoştinţele lui Trudeau care potrivit acestuia sunt peste nivelul la care te-ai aştepta de la un prim ministru.

Iată mai jos clipul cu explicaţiile lui Justin Trudeau. Nouă ne-a plăcut spontaneitatea lui. Tu ce părere ai?

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here